• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Богдана Гева

Богдана Гева

«Good morning, Ladies and Gentlemen!

Welcome on board «SkyUp Airlines» aircraft on flight 811 to Paris» – саме так розпочинається мій робочий день.

Я ніколи не мріяла про авіацію і кар’єру бортпровідниці. У мене, як і багатьох дівчат, іноді з’являлася думка про небо, літаки і пілотів, але метою життя це ніколи не було. Звісно, мені було страшно, адже на відбір я прийшла ще студенткою, до того ж була наймолодшою серед кандидатів. Але обставини склалися самі собою – збіглися час і місце, і небо обрало мене саме.

Робота стюардеси дуже непроста. Найважче – це люди. Всі різні і нам потрібно зрозуміти і допомогти кожному. А коли пасажир звертається до тебе англійською мовою і ти можеш йому вільно відповісти – вирішення всіх проблем стає значно легшим і швидшим.

 Була навіть одна конфліктна ситуація, коли пасажир-іспанець не спілкувався англійською, і моя колега не могла йому нічого пояснити. Тоді підійшла я, запитала в чому справа і пасажир на повному серйозі: «Ich verstehe Sie nicht, sprechen Sie Deutsch?», на що я відповіла «Ja, natürlich». Пасажир, звісно, дуже здивувався, та все ж продовжив спілкування і ми досить швидко вирішили його проблему. Незважаючи на те, що нам не є обов’язковим знання німецької мови (лише української, російської та англійської), та все ж перша мова стала у нагоді.

Досвід роботи на посаді голови студради факультету, до речі, також став у пригоді. Стало значно легше знаходити спільну мову як з колегами, так і з пасажирами, особливо у критичних ситуаціях, коли потрібно швидко розподілити обов’язки і зони відповідальності.

Навчання на факультеті іноземних мов дало мені безцінний досвід і девіз по життю – ніколи не бійся, що у тебе щось може не вийти – роби, намагайся, дій! Адже якщо ти не будеш діяти, шансів що щось зміниться не буде зовсім.

Роки навчання 2015–2019.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись