• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Весняний “Сміхограй”

Весняний “Сміхограй”

Першого квітня відзначається Всесвітній день сміху! Це чудовий привід для того, аби подарувати гарний настрій і собі, і друзям.

Як припускають науковці, до нас це свято прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII століття. Його називали ще брехливим днем  або Марією-брехухою – одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської - святої VI століття, день вшанування якої за старим стилем збігається з першим квітня. Того дня дівчата дурили людей, аби верховодити майбутнім чоловіком.

Сміх, як  відомо, продовжує життя! І це дійсно так. Сімнадцять  хвилин сміху на добу подовжують життя людини на один рік.
Студенти факультету філології та журналістики відсвяткували перше квітня розважальним  шоу «Сміхограй»!
У грі брали участь дві команди: «Замнем» (студенти першого курсу) та «ПКСД» (студенти другого курсу).  Обидві команди підійшли до виконання завдань відповідально, а головне - з гумором. У трьох конкурсах (візитівка, домашнє завдання та батл) і одна, і друга команда намагалася показати себе якнайкраще. Переможцем стала команда другого курсу «ПКСД», учасники якої отримали грамоту  та квитки до квест-кімнати, друге ж місце посіла команда першого курсу «Замнем», учасники якої отримали  квитки до боулінгу.

P. S. Останні дослідження вчених показують, що сміх різко активізує мозкову діяльність і служить надійним знеболювальним засобом. Під час сміху в організмі людини налагоджується вироблення антистресових гормонів і ендорфіну – гормону щастя та радості!

Тож сміймося! Будьмо здоровими, розумними  й щасливими!

Анна Ліпленко,

студентка групи УП18Б

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись