• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

МАЙСТЕР-КЛАС ВІД УЧАСНИЦЬ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ КОНКУРСІВ

26 квітня 2018 року на факультеті філології та журналістики відбулося показове засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми лексикології та граматики української мови» (керівник С. Л. Ковтюх). Перед присутніми виступили Тетяна Осніговська – магістрантка першого року навчання, переможець (диплом І ступеня) ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання), що відбувся в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, та Марія Зобенко – студентка четвертого курсу, учасниця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських досліджень із соціолінгвістики у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 IMG result

Тетяна Осніговська презентувала результати наукового дослідження, виконаного в співавторстві з Юлією Слободенюк (магістранткою другого року навчання), на тему: «Позивні українських військовиків у зоні АТО: принципи, мотиви та способи номінації».

Марія Зобенко виступила з науковою доповіддю «Соціоономастичні аспекти перейменувальних процесів у регіональній топоніміці» за матеріалами роботи, виконаної разом з Валентиною Гарбарук (магістранткою другого року навчання).

Учасниці гуртка показали справжній майстер-клас. Їхні доповіді, які супроводжувалися якісними мультимедійними презентаціями, викликали жваву дискусію. Присутні активно ставили запитання, брали участь в обговоренні, продемонстрували непідробне зацікавлення серйозними проблемами.

Гризти граніт науки теж потрібно з апетитом!

Завідувач кафедри української мови,

професор С. Л. Ковтюх

 

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись