• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

А Вам потрібна юридична допомога? Тоді ми йдемо до Вас!

Одинадцятого квітня на факультеті філології та журналістики відбулася зустріч з представниками юридичної клініки університету, керівником якої є Валентина Іванівна, Владимирова, доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права факультету історії та права.

Студенти-клініцисти розповіли про останні зміни, що відбулися в законодавстві України, а саме: про комендатську годину для продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, про першочергове призначення пенсії для дітей, що втратили годувальника, та зміни порядку виплати аліментів, про важливість Закону про реінтеграцію/деокупацію Донбасу. Особливий наголос було зроблено на змінах законодавства щодо мовної політики: закон Ківалова-Колісніченка визнано недійсним і єдиною державною мовою була і залишається українська мова.

Клініцисти розлого висвітлили засади сімейного кодексу України - права та обов'язки дітей і батьків, а також розповіли про юридичні особливості сурогатного материнства.

Юні юристи ознайомили юних філологів з поняттям безоплатна первинна та вторинна допомога, хто має право на неї, за яких умов і де її можна отримати в нашому місті та що для цього треба зробити.

В.І.Владимирова зазначила, що юридична клініка нашого універсистету також надає безоплатну первинну допомогу. Уся інформація та дані залишаються конфіденційними та не розголошуються. Юридична клініка співпрацює з усіма закладами надання правової допомоги. За юридичною порадою ви можете звернутися до 108 кабінету корпусу філології та журналістики з 14:00 у понеділок, середу, п'ятницю.

Щиро дякуємо студентам-клініцистам за змістовні доповіді, корисні поради та ґрунтовні відповіді на запитання!

Сабіна Мурадова,

студентка групиУА15Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись