• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Лекція "Про піцу і демократію"

14 листопада на факультет філології та журналістики ЦДПУ ім. В. Винниченка завітали київські активісти Андрій Андрухович та Марія Леванова з громадської організації "Центр UA". У рамках другого етапу «Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін» було проведено зустріч зі студентами-журналістами, щоб зібрати та врахувати пропозиції найактивніших спільнот країни для успішної розробки плану впровадження реформ. "Ми в рамках туру проїжджаємо дуже багато українських міст, щоб прочитати лекцію "Про піцу і демократію". Тобто, ми маємо з'їсти піцу і, власне, поговорити про демократію", - говорить Андрій Андрухович. Зустріч почалася з того, що троє майбутніх журналістів обрали три піци, після чого спікери обговорили зі студентами питання щодо впливу молоді на зміни та демократичні питання в країні.

"Такі лекції є дуже корисними для власного розвитку. Журналіст має бути ерудованим і, перш за все, знати устрій своєї держави", - розповідає студентка Валерія Семенкова.

«Досить конструктивна зустріч. Дізнався про те, як аналізувати дії депутатів і як замовляти піцу в “Челентано”», - каже Микита Шендеровський, студент першого курсу.

"Журналіст, якщо пише навіть про нігті, повинен бути обізнаним у юриспруденції, політології, соціології. Тому подібні тренінги є корисними як для студентів-журналістів, так і для усіх інших", - говорить завідувач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування ЦДПУ ім. В. Винниченка Наталія Миколаївна Фенько.

Надія Ухаліна, студентка групи ВР15Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись