• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мовознавчий турнір

9 листопада відзначається День української писемності та мови. Для студентів факультету філології та журналістики це свято має особливе значення. Тому в цей день було проведено мовознавчий турнір, де охочі змогли перевірити свої знання та вміння швидко мислити. Організаторами виступили члени самоврядування факультету і студенти 31-ї групи, а учасниками стали студенти першого та третього курсів.

У турнірі взяли участь три команди: «Юні філологині», «Каменярі» та «Думай сам». Саме такі назви вигадали собі команди в першому турі.

Другий тур складався з 15 дуже цікавих запитань, які підготувала Катерина Деркач, студентка 31-ї групи. Питання стосувалися як української мови, так і літератури. Деякі раніше невідомі факти навіть здивували учасників.

У третьому турі честь команди відстоювали капітани, які мали дати відповідь на 5 питань.

У запеклій боротьбі за результатами трьох турів перемогла команда «Юні філологині». Для команд «Каменярі» та «Думай сам», які набрали однакову кількість балів, було проведено додатковий конкурс, у результаті якого команда «Думай сам» посіла ІІ місце, а «Каменярі» – почесне ІІІ місце.

Студентська рада факультету філології та журналістики дякує Інні Миколаївні Демешко за допомогу в організації та проведенні турніру.

Стець Дар’я, студентка групи УР14Б.
Фото – Стеба Марина, студентка групи УР14Б.

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись