• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Клеменс Шьоль: німецький журналіст у Кропивницькому виші

 18 жовтня в рамках європейського проекту «Association4U»  відбулася зустріч  студентів  першого та другого курсів факультету філології та журналістики ЦДПУ ім.В.Винниченка з німецьким журналістом,  колишнім директором програми міжнародних редакційних обмінів, Клеменсом Шьольом.

Протягом двох годин Клеменс Шьоль розповідав майбутнім журналістам про об’єктивність інформації, життя «класичних» ЗМІ та свободу слова в Україні.

За його словами, «класичні» ЗМІ все більше втрачають  якість інформації, свободу слова та довіру людей. Основна причина такої проблеми – небажання змінюватися. Не менш важливим є той факт, що більшість журналістів є залежними й незахищеними. Наприклад, у Німеччині майже кожна редакція має свого юриста й може подавати позов на державу, якщо урядом приховується інформація або висвітлюється неправдиво. У Європі така практика є нормою . За словами Клеменса,  редакції зазвичай  виграють суд  і державні органи змушені надавати всю потрібну інформацію.

Окрім важливих проблем журналістики, Клеменс Шьоль розповідав і про власний досвід роботи, і про курйозні моменти з дитинства.

Зустріч була цікавою і пізнавальною. Майбутні журналісти продовжили діалог з гостем у неформальному спілкуванні під час спільної екскурсії містом.

Лада Тітова, студентка групи ЖР17Б

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись