• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Конференція за підсумками фольклорної практики

Десятого листопада на факультеті філології та журналістики була проведена конференція, на якій студенти другого курсу представили матеріали, зібрані протягом літа під час фольклорної практики.

Презентації виявилися надзвичайно цікавими та колоритними.
Чого тільки варті містичні легенди та перекази, представлені студенткою 22-ї групи Анною Колтуновою. Люди здавна вірили в потойбічну силу, що й підтвердили зібрані матеріали на прикладі Компаніївки.

Не менш захоплюючою була презентація знахідок, що стосувалися замовлянь, студентки 22-ї групи Марини Васильєвої. Їй вдалося із перших слів захопити студентів своєю розповіддю.

Анастасія Бойко, студентка 21-ї групи, розповіла та чудово проаналізувала народну пісенну творчість с. Созонівки.

Глибокий аналіз народнопісенної поезії, у якій йдеться про нещасливе кохання, здійснила студентка 21-ї групи Яна Кудряшова.

Після такої сумної теми взялася піднімати настрій студентка 22-ї групи Зінаїда Куля. Її виступ був присвячений темі "Весілля в 70-ті роки". Чудово зібраний та оформлений матеріал не залишив байдужим нікого із присутніх.

Студентка 22-ї групи Наталія Лозова розповіла про особливості святкування Трійці (Зелені свята) у її населеному пункті.

Закривала конференцію студентка 21-ї групи Катерина Чорненко, яка продемонструвала аудіовізуальний матеріал, записаний у селі Тарасівці Компаніївського району.

Фольклорна конференція ще раз переконала нас в тому, що народна творчість ­ це невичерпне джерело пізнання своєї культури, історії, традицій.

Анна Колтунова, студентка 22-ї групи

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись