• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Вивчаючи минувшину

Другого  листопада 2016 року першокурсники  факультету філології та журналістики КДПУ ім.В.Винниченка відвідали відділ рідкісних і цінних видань ОУНБ ім. Д.Чижевського з метою вивчення та дослідження старовинних книг.

Студентам демонстрували гарно обрамлені Євангелія , рукописні  і перші друковані книги початку ХVІ століття. Працівники бібліотеки розповіли, як правильно зберігати і захищати книги від грибка. На огляд майбутніх журналістів були представлені книги різного розміру, формату, шрифту тощо. Після перегляду кожної нової книги, цікаво було спостерігати за захопленими обличчями студентів.

Як швидко, непомітно промайнув час!  Розповідь закінчилась... Ще довго ніхто не хотів іти додому, адже спілкування було дуже пізнавальним.  Натхненні новими знаннями, студенти обіцяли повернутися до бібліотеки, щоб дізнатись ще щось новеньке і цікавеньке  для себе, саме про це протягом усієї екскурсії говорила Наталія Миколаївна Зеленська,завідувач відділу рідкісних видань.

 А на завершення дещо додам від себе:  хотілося б, щоб кожен студент цікавився історією не лише із соцмереж та Інтернету, але й зі сторінок книжок, які з’являлись протягом всього існування людства. Годі сидіти перед моніторами комп’ютерів, цікавтесь чимось новим і ви побачите, який неймовірний цей світ!

Тетяна Суржик, студентка 13-ї групи
факультету філології та журналістики

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись