• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Розпочинаємо навчальний рік з музею М.Кропивницького

Студенти факультету філології та журналістики 14 вересня 2016 р. уже вкотре відкрили для себе цікаві місця м. Кропивницького. Цього разу таким відкриттям став музей, створений на честь одного з корифеїв першого українського професійного театру – Марка Лукича Кропивницького.

Приміщення, у якому зараз знаходиться музей, і справді належало драматургові за життя цілих 20 років, саме там було написано такі визначні твори, як «Актор Синиця», «Пошились у дурні» (1875), «По ревізії» (1882), «Лихо не кожному лихо – іншому й талан» (1882), «Доки сонце зійде, роса очі виїсть» (1882).

Завдяки онукові, Ігорю Олексійовичу Кропивницькому, музей отримав безцінні рукописи та антикварні меблі. Важливо, що добре збереглася не тільки будівля, але й тогочасна атмосфера, адже обов’язково з’являється бажання сісти за фортепіано, погортати сторінки «Наталки Полтавки». Студенти мали змогу доторкнутися до історії, яка не залишила байдужим жодне серце.

Ініціатор походу, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Інна Миколаївна Демешко, уважає, що такі освітні заходи, які вже є традицією на факультеті філології та журналістики, сприяють збагаченню не тільки професійних знань, але й культурної пам’яті студентів-словесників.

Марія Зобенко, студентка 32-ї групи 

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись