• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Майстер-клас з інноваційних технологій від Учителя року

Кіровоградщина славиться не тільки великою кількістю голландських тюльпанів, корифеями українського театру і званням Танцювальної столиці України, а ще й відомими вчителями-новаторами.

Визначною подією для студентів факультету філології та журналістики стала зустріч із Тетяною Василівною Дубок, учителем  української мови та літератури Знам'янської ЗОШ І ІІІ ст. № 3. Випускниця КДПУ 1999 року, учитель вищої категорії, учитель-методист.

Тетяна Василівна – взірець сучасного вчителя, який досконало володіє методикою викладання української мови і літератури, має глибокі знання з предмета, великий досвід практичної роботи, активно використовує інноваційні освітні методики й технології, застосовує нестандартні форми проведення уроку. Вона розповіла студентам-філологам, що собою являє сучасний урок, детально пояснила, чим різняться схеми традиційного уроку й уроку з використанням активних методів навчання, влучно підмітила, що основою активного навчання є спадщина минулих поколінь.

Тетяна Василівна продемонструвала, як мультимедійні технології можуть впливати на  підвищення якості знань учнів, поділилася власним досвідом застосовування інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури, презентувала інтегрований урок історії України та української літератури у 8 класі, продемонструвала фрагменти уроків української мови. Велику увагу вчитель приділяє роботі з обдарованими дітьми, її учні є постійними учасниками й переможцями предметних олімпіад, конкурсів.

Стосунки з дітьми, на думку педагога, треба будувати на довірі, повазі, вимогливості, справедливості: «У справжнього вчителя уроки не для дітей, а з дітьми».

Дарія Левіна,
студентка 31-ї групи

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись