• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Школа чекає нас

Щороку в кінці листопада студенти 4-го курсу факультету філології та журналістики мають можливість пофантазувати на тему «Яким я можу бути вчителем?» та зробити цю фантазію реальністю. А єдиним місцем для цього дійства є захід «Школа чекає нас».

img 01

Першими своє бачення  майбутньої педагогічної практики продемонстрували студенти 41-ї групи.  Вони вирішили зазирнути в минуле, адже  наші викладачі теж колись були студентами. Просто неймовірним був образ  Людмили Петрівни Кричун у ролі Імператриці (Анастасія Бойко).  Валентина Констянтинівна Рибальченко (Олена Педан),  ведуча гри «Що? Де? Коли?», ставила  «дивовижні» запитання, як от: «Сколько лепестков было на третьей веточке мимозы в букете Маргариты?» в романі «Майстер і Маргарита». Смієтесь? А ви знаєте? Особливо сподобався гладачам студент Олександр Михайлович Ратушняк (Олександра Челідзе) та його ідеї щодо перейменування міста Кіровограда на Ратушинськ або ж Сашкоград.

img 02

Наступним своє вміння мислити та жартувати над собою продемонстрував колектив 42-ї групи. Дівчата розповіли про непередбачувані ситуації на практиці у школі: коли ти купуєш сукню, на яку відкладала гроші 3 місяці, приходиш у клас, а Машка Сидорова  в такій самій, і ця сукня ще й сидить на ній краще; коли ти вчитель і вирішуєш піти на дискотеку, а там обов’язково зустрічаєш свого учня, який з єхидною посмішкою ще й запитує у тебе домашнє завдання; коли ти о 12 ночі дізнаєшся, що завтра до тебе на урок прийде методист, а в тебе немає конспекту, відімкнули Інтернет і … ти забув дорогу до методичного кабінету.  Уявили? Жах!

img 03

По завершенню заходу Світлана Леонідівна Ковтюх зауважила, що студентів факультету філології та журналістики дуже люблять у школах, бо вони відповідально ставляться до своїх обов’язків і суттєво відрізняються від інших практикантів. А Олександр Михайлович Ратушняк упевнений, що ми обов’язково впораємося з першою педагогічною практикою.

Школа чекає нас, друзі! А що там буде насправді – час покаже!

Дар’я Рогова, студентка 42-ї групи

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись