• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Казкар для дорослих і дітей відвідав університет

19 листопада  до КДПУ ім. В. Винниченка завітав Іван Михайлович Андрусяк – відомий поет, прозаїк, літературний критик та перекладач з Івано-Франківська. Знаний український поет любить жартувати, любить дітей і вже давно почав для них писати. Іван Михайлович наголошує, що для дитини в контексті дитячої літератури важливі три складові, які взаємодоповнюють одна одну: фольклор і класика, зовнішній контекст (перекладна література), сучасна українська література.

img 01

У 2014 році Іван Андрусяк започаткував нове видавництво з промовистою назвою «Фонтан казок». Особливістю видавництва є те, що книжки підписуються двома авторами, а не одним, як зазвичай. Редактор віддає перевагу гармонійному поєднанню тексту з малюнками, адже людина читає не тільки текст, а й ілюстрації. Яскравим прикладом цьому є дитячі книжечки «Зайчикове різдво», «Печені яблука».

img 02

Присутні мали змогу ознайомитися з творчістю письменника, зокрема з новими книгами, які одразу ж після зустрічі можна було придбати. Також слухали уривки з нових творів. Презентуючи книгу «Мрія», письменник зауважив, що мета цього видання – здивувати читача.

Наступна частина презентації творчості поета – серія власних поезій та ліричних творів сучасних відомих письменників: «Усе солодший сад», «Чупакабра та інші зайчики» І. Андрусяка,  цикл «За руку з черепахою» та

«Івасик, Ісусик і Марічка» Василя Карп’юка та Христини Стринадюк, «Снюсь» Юрія Бедрика, поезії О. Дерманського.

Отже, кожен міг ознайомитися з літературою видавництва «Фонтан казок», відчути радість від теплого спілкування з дитячим письменником.

Іван Андрусяк цього разу завітав до нашого міста із своїми колегами Олександром Дерманським та загадковим Олегом Чаклуном. І ще більше про творчість та дитячу літературу вони розповіли у програмі “Ранкова кава”.

Марія Олійник,
студентка 31-ї групи факультет філології та журналістики

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись