• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

КОНКУРС ІМЕНІ УКРАЇНЦЯ, ЯКИЙ ВІДМОВИВСЯ БУТИ БІДНИМ

24 листопада 2015 року кафедра української мови провела перший етап  ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь небайдужі студенти таких факультетів: філології та журналістики, історії та права, іноземних мов, природничо-географічного, фізико-математичного та фізичного виховання.

Петро Яцик – це українець, який, приїхавши до Канади із сімома доларами в кишені, став мільйонером і відомим меценатом, ніколи не забував Україну, любив її не тільки на словах, а й „до глибини власної кишені”: жертвував мільйони, зароблені чесною працею й талантом, на підтримку української освіти, науки, культури. Зокрема фінансував Міжнародний конкурс знавців української мови, названий тепер його іменем.

Професор, завідувач кафедри української мови С. Л. Ковтюх у вітальному слові розповіла про нетипового патріота-українця Петра Яцика, навівши деякі приклади з книги Михайла Слабошпицького „Українець, котрий відмовився бути бідним”. Також побажала учасникам стати справжніми професіоналами, зокрема й завдяки знанням української мови, бути щасливими та успішними саме на рідній українській землі.

Студенти-конкурсанти отримали завдання від доцента кафедри О. І. Крижанівської й поринули в чарівний, неповторний світ української фонетики, лексикології, граматики… А ми чекаймо на оголошення результатів змагання – на нових зірок у царині вітчизняної лінгвістики, на нових переможців.

Завідувач кафедри української мови С. Л. Ковтюх

Інформація надана факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись