• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Зустріч із випускниками спеціальності «Видавнича справа та редагування»

img 0116 травня на факультеті філології та журналістики відбулася зустріч випускників спеціальності «Видавнича справа та редагування».

Для викладачів кафедри це була нагода підбити підсумки своєї майже семирічної діяльності, для випускників – на деякий час повернутися в минуле і пригадати моменти зі свого студентського життя, а для теперішніх студентів, які теж завітали на свято, – познайомитися та поспілкуватися зі своїми старшими колегами, і, можливо, навіть вивідати якісь професійні секрети.

Свято пройшло в теплій і невимушеній атмосфері, що вже стало «фірмовим стилем» заходів, що проводяться за участі студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування». Багато теплих слів колишні й теперішні студенти почули від декана факультету філології та журналістики Людмили Петрівни Кричун, яка виступила з привітальним словом.

Особливим гостем заходу стала перший завідувач кафедри Олена Олександрівна Семенець (зараз – завідувач кафедри соціальних комунікацій Запорізького національного університету) – людина, яка започаткувала на кафедрі багато добрих традицій, що існують і донині.

Гостей свята чекав також сюрприз від студентів. Музичний гурт «Приходьте завтра»  та виконавець Микола Папуша, який вже давно став близьким другом кафедри, забезпечили ліричний антураж протягом усього дійства. Студенти 3-го курсу підготували веселу розважальну програму та видавничу виставку студентських робіт, які приємно вразили випускників.

За відносно невеликий термін існування кафедри видавничої справи та редагування є чим пишатися. Випускники спеціальності працюють в усіх провідних кіровоградських газетних та інтернет-виданнях, на радіо й телебаченні – як на місцевих каналах «Кіровоград» і «TTV»,  так і на всеукраїнських – «112», «1+1» тощо. Інші продовжили наукову діяльність в аспірантурі й уже зараз поповнюють ряди викладачів різних українських вишів. А дехто присвятив себе сімейному життю, започаткувавши, за висловом завідувача кафедри видавничої справи та редагування Наталії Миколаївни Фенько, «нове покоління майбутніх видавців і редакторів».

Для викладачів особливий привід для гордості – бачити, як відбулися в своїй професії їхні учні. Тож сподіваємося, що таких приводів буде ще багато, а щорічні зустрічі з випускниками стануть ще одною доброю традицією на кафедрі видавничої справи та редагування. 

Текст – Пикалюк Роман
Фото – Вікторія Гапоненко

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись