• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Марафонський біг у тренді на факультеті філології та журналістики

img 01Команда відчайдушних марафонців факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка долучилася до київського півмарафону Kyiv Half Marathon-2015, який відбувся 26 квітня у столиці України.

Сергій Ткаченко, викладач кафедри видавничої справи та редагування, успішно подолав півмарафонську дистанцію (21 км), побивши власний рекорд, а його студенти Артем Луценко, Сергій Цигульський та Олег Козупляка здійснили 10-кілометровий забіг.

«Участь у марафоні – це вже результат, а до цього – постійні тренування, дисципліна, систематична підготовка. Більшість учасників – аматори, але до участі в марафонських забігах потрібно підходити професійно», – наголошує Сергій Ткаченко.

Нагадаємо, що минулого року ця ж команда брала участь в Міжнародному марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon-2014.

Особливе захоплення бігом надихнуло Сергія Ткаченка на творення бігового клубу «Temp», серед його прихильників – студенти тільки на перший погляд неспортивного факультету філології та журналістики, – майбутні видавці, редактори та журналісти.

 На факультеті спорт в пошані: традиційно відбуваються футбольні турніри (як чоловічі, так і жіночі, змішані), студенти займаються скелелазінням, беруть участь у туристичних змаганнях.

Так, під керівництвом С. Ткаченка, який, закоханий в Карпати не менше, ніж в біг, студенти факультету філології та журналістики, учасники туристичного клубу «Мандри», який вже рік продуктивно функціонує в університеті, традиційно долучаються до Всеукраїнських змагань з пішого туризму «Стежками героїв».

Побажаємо нашим спортсменам нових перемог, цікавих маршрутів і легких дистанцій!

А ще – ніколи не зраджувати своїм мандрівним мріям.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись