• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Наша випускниця Галина Артеменко – фотограф, шеф-кухар, фуд-блогер, письменниця

news 2015 04 02 14 471 квітня студенти факультету філології та журналістики мали змогу поспілкуватись з випускницею кафедри видавничої справи та редагування фотографом Галиною Артеменко. Її робота і захоплення – це арт-food-фотографія. Простіше кажучи, Галина займається тим, що фотографує їжу. 

«Я довго шукала себе в різних сферах, хотіла спробувати все, коли, врешті-решт, зрозуміла, чим насправді хочу займатись», – розповіла дівчина.
Галя показала й свої перші роботи: «Чесно кажучи, мені трохи соромно дивитись перші фотографії, які були зроблені мною. Я їх називаю «кошмар». Про те, щоб ці фото хтось купував, не могло іти й мови. Але все-таки треба ж з чогось починати. Головне – мати бажання щось робити. Я не закінчувала жодних курсів, всього вчилась сама – читала професійну літературу та багато фотографувала».

Дівчина також дала усім присутнім кілька порад, які стосуються фотозйомок – світло, композиція, різні технічні тонкості.
Усю їжу, яку фотографує Галина, вона готує сама. Її «фішка» — це зйомка покрокового приготування страв. Дівчина співпрацює з різними кулінарними сайтами, які готові платити за такі світлини. Її фото з’являються в журналах та книгах. Також вона веде власний блог, де публікує свої роботи. 
Галя охоче ділиться рецептами страв: «Я не маю звички щось готувати, а потім ховати рецепт, кажучи: “От я це знаю, але нікому не скажу!” Навпаки – приємно, коли людина намагається приготувати страву за рецептом, який я описала. Траплялось таке, що знаходили неточності та писали щось на кшталт: “А от Ви пропустили інгредієнт.” Найчастіше, ці рецепти я пишу годині об 11 вечора, тому буває всяке» . 

Загалом Галя задоволена своєю роботою, хоч є в і проблемні моменти: «Я люблю готувати, люблю це фотографувати, але торти з мастикою – це справжнє пекло для мене. А ще, колись мені довелось готувати страву на 50 персон. Після того я 3 дні не могла навіть заходити до кухні».
А на запитання: «Хто ж Ви більше — фотограф чи шеф-кухар?», – дівчина несподівано відповіла: «Письменник».

Блог Галини Артеменко

Вікторія Гапоненко,
студентка 33 групи

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись