• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Ольга Ткаченко - дівчина з 30 годинами в добі

news 2015 03 06 10 15Скільки справ ви встигаєте зробити на добу? Одну, дві, три. А у нас в університеті навчається дівчина, яка встигає поєднувати роботу, навчання, громадську активну діяльність та написання творів. Мабуть, вона живе за особливим графіком, де в добі не двадцять чотири години, а всі тридцять.

Оля Ткаченко – студентка третього курсу факультету філології та журналістики. Вона навчається на спеціальності видавнича справа та редагування і паралельно працює журналістом на популярному кіровоградському інтернет-ресурсі «Перша електронна газета». Багато студентів дивується, як їй вдається успішно поєднувати роботу та навчання. Оля без проблем складає всі екзамени та заліки, користується авторитетом не лише серед студентів, а й серед викладачів.

Ще з перших днів першого курсу вона зарекомендувала себе як відповідальна староста групи. Оля завжди мотивує студентів брати участь у різноманітних заходах, які організовуються на факультеті та в університеті. На другому курсі її обрали головою студентської ради факультету філології та журналістики, адже коли вона обіймала посаду заступника голови – показала себе з найкращого боку.

На тому ж таки другому курсі вона влаштувалась на роботу в «Нову газету», а вже звідти пішла в інтернет-журналістику.

Акція «Врятуй життя», співорганізатором якої була Оля, заохочувала донорів з усього міста здавати кров. У цей час з’явилась інформація про Тоню Партем, якій після пересадки нирки потрібна була донорська кров та ліки. Ліки, яких у вільному доступі більше не було. Перейнявшись проблемою, журналістка почала шукати причину відсутності препарату. Оля може пишатися цією статтею, адже вона мала – народний депутат подав звернення на дозвіл виробництва препарату хоча б на час АТО. З того часу Оля найбільше пише про медицину:  «Я пишу про це, бо це важливо. Журналіст – не той, хто у гонитві за сенсацією забуває про совість. Справжній журналіст – той, чия справа є корисною для когось». З ініціативи Ольги Ткаченко «Перша електронна» започаткувала соціальний проект «Врятуй життя».

Оля бере активну участь і у культурному житті нашого міста. Варто лише згадати організований нею «Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна» у галереї «Єлисаветград» на дев’ятий день по смерті музиканта. Вона проробила колосальну роботу, адже треба було домовитись з приміщенням, запросити музикантів, представників ЗМІ (а захід цей був висвітлений досить широко, навіть на Громадському показали сюжет з цього вечора). «Це було дійсно важливо для мене. Адже Кузьма є той, кого не варто забувати. Він виховав ціле покоління», – говорить Оля.

А ще Оля письменниця. Колись давно вона писала вірші, щоправда зараз каже, що зав’язала з цим. Свого часу вона навіть брала участь у популярній в Кіровограді «Битві поетів». Зараз же вона пише художню прозу. Її твори були надруковані в серії «Теплі історії». А також Оля – фотомодель. Її чарівні світлини можна знайти на її сторіночках в соціальних мережах.

Оля встигає буквально все. Незрозуміло, скільки годин у її добі, адже вмістити усю ту роботу, яку вона встигає зробити, у 24 години – нереально. Вона і успішний студент, і голова студентської ради, і журналіст, і письменниця, і фотомодель. І взагалі – Дівчина з великої літери.

Сергій Цигульський

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись