• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Свято гумору, філології, студентського запалу

news 2015 03 05 16 4025 лютого на факультеті філології та журналістики відбувся традиційний КВК "Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія", приурочений до Міжнародного дня рідної мови.

Організатором, натхненником та ведучою цього філологічного дійства була професор, завідувач кафедри української мови Ковтюх Світлана Леонідівна.

На початку бурхливими оплесками вболівальники вітали показові виступи минулорічного команду-переможця "За ФФЖ" та володаря Кубку ректора з КВК команду "Принцеси".

Власне змагання команд "Клініка" (21-а група, капітан  Катерина Рисленко) та "Свої люди" (22-а група, капітан Наталія Оврас) проходило за традиційним сценарієм: привітання "Google є – розуму не треба", розминка "Написано пером – не вирубаєш екранізацією" та домашнє завдання "Жити треба так, щоб на соцмережі не вистачало часу".

Суддівство здійснювало авторитетне журі, до складу якого увійшла команда "Принцес" (Олександра Крикун, Ксенія Воробйова, Дар’я Рогова, Валерія Куделя), очолила його лаборант кафедри української мови Світлана Сергіївна Флорінська.

21-а група не дарма обрала таку назву, бо один з викладачів постійно каже: „Це не група, а клініка”.

Команда "Свої люди" зробила екскурсію сторінками викладачів у соціальних мережах. Жарти кожної команди вболівальники зустрічали щирим сміхом та оплесками. У перервах між ними жартувала Світлана Леонідівна:

— "Ржунимагу", "пацсталом", "В Бабруйск".
— А що, нормальні коменти.
— Та так, але це офіційні відгуки членів кафедри на мою дипломну роботу.

***

— Які подвиги Ви здійснювали під час свого життя?
— Одного разу на парі із СУЛМ я підняв руку.

***

В університетах треба ввести оцінку "гаразд". Ставиться, коли студент до трійки все-таки не дотягнув, але кілька разів приходив на перескладання. Оцінка "гаразд" дорівнює числу Е (2,718281828) і в екзаменаційних відомостях округлюється до 3.

А ще професор Ковтюх порекомендувала студентам найкращу „відмазку” перед викладачем, коли запізнився: „Забігав у церкву за Вас помолитися”.

Боротьба між командами другокурсників була напруженою, якщо не сказати запеклою, після привітання перемагала „Клініка”, а після розминки – „Свої люди”. Переможця визначило домашнє завдання. На думку безапеляційного справедливого журі, тріумфатором стала команда 22-ї групи „Свої люди”.

Обидві команди отримали солодкі призи – торти – та календарики від традиційного спонсора – профспілкового комітету та його голови  Сергія Вікторовича Бойка

Світлана Флорінська

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись