• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Для них перекрили дороги в Києві

1.JPG

До участі в Міжнародному марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon 2014 долучилася команда факультету філології та журналістики «Інгульські соколи» в складі амбіційних студентів Сергія Цигульського, Артема Луценка та Олега Козупляки. Четвертим у марафоні-естафеті став друг кафедри – колишній випускник факультету фізичного виховання Іван Коток. Хлопці посіли почесне 29-те місце з-поміж 47 учасників, подолавши дистанцію в 42 км 195 метрів

Команду очолював Сергій Ткаченко – викладач кафедри видавничої справи та редагування КДПУ, який подолав дистанцію в , зайнявши 159 місце в турнірній таблиці з 404 позицій (загальний час подолання дистанції 04:04:19).

«Після марафону лишились тільки найкращі враження. Ми отримали медалі за участь, футболки марафонців. До того ж бігти вулицями Києва виявилось набагато легше, ніж на тренуваннях по Кіровограду, адже коли біжиш – роздивляєшся нові місця і не помічаєш втоми. А ще круто усвідомлювати те, що заради тебе перекрили дороги в Києві», – ділиться враженнями про Марафон Сергій Цигульський.

Кандидат в майстри спорту, досвідчений турист Іван Коток вперше брав участь в Марафоні: "Наша мета – спробувати щось нове, покращити свої фізичні дані. Як спортсмен, люблю експериментувати, випробовувати себе. В мене було багато фізичних випробувань – походи, гори, але марафонів ще не було. Цікаво для себе дізнатися, який результат ти покажеш в умовах міста". Результати потішили і вболівальників і учасників.

Організаційний рівень Марафону викликає захоплення: серйозна підготовка доріг, презентацій, підтримки учасників (харчування, забезпечення водою, музика, зйомка, фірмові футболки ASICS, нагороди, конкурси). Загальна кількість зареєстрованих учасників – 3300.

Учасники забігу пам'яті "Небесної сотні" подолали відстань в 5 км. Це був благодійний забіг, участь в якому взяли близько 1000 людей. Атмосфера Марафону загалом була патріотичною і мотиваційною: барабани, групи підтримки, оплески. Зворушливим було виконання національного гімну України перед стартом.

Бойовий дух і спортивні амбіції кіровоградських спортсменів дозволяють сподіватися, що це не останній марафон, що попереду нові цілі і дистанції. Щиро вітаємо "Інгульських соколів" з перемогою над собою!

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись