• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Григорій Гусейнов став почесним професором університету!

31 серпня 2020 року Вчена рада Центральноукраїнського державного педагогічного університету присвоїла відомому письменнику ГРИГОРІЮ ДЖАМАЛОВИЧУ ГУСЕЙНОВУ звання почесного професора.

Григорій Гусейнов є одним із найвідоміших українських письменників. Він лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, а також низки інших літературних премій, в тому числі премії Івана Огієнка, премії фундації Антонича, премії Ліги Меценатів імені Є. Чикаленка, премії імені Володимира Винниченка, премії імені Володимира Ястребова.

GuseynovG

Життя і творчість Григорія Гусейнова найтіснішим чином пов’язана з Кіровоградщиною. Він народився в м. Помічна Кіровоградської області. Багато його творів, таких, наприклад, як «Господні зерна» (10 томів), «Сповідь дитинства», «Піщаний брід та його околиці», «Друга соната», «Між часом і морем», «Тіні забутого парку», «Принцеси революції», «Незаймані сніги», присвячені багатьом видатним історичним та культурним постатям, діяльність яких пов’язана з нашим краєм. Це, зокрема, корифеї українського театру, композитор Кароль Шимановський, уродженець Долинської, відомий націософ Ольгерт-Іполіт Бочковський та багато інших.

На гроші від Шевченківської премії, яку він отримав у 2006 році, письменник заснував громадську мистецьку премію «Глодо́ський скарб».

Григорій Гусейнов довгий час підтримує тісні зв’язки з нашим університетом, постійно презентує викладачам та студентам свої нові книжки, бере участь у наукових конференціях, виступає з лекціями.

Науково-педагогічний та студентський колектив університету щиро вітає Григорія Гусейнова з почесним званням і з нетерпінням чекає на нові зустрічі з ним.

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись