• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Презентація книжки Григорія Клочека

Презентація книжки Григорія Клочека "Ліна Костенко. Тексти та їх інтерпретація"

14 листопада в 506 авдиторії факультету філології та журналістики відбулася презентація книжки Григорія Клочека "Ліна Костенко. Тексти та їх інтерпретація". Студенти, викладачі, гості змогли доторкнутися до глибинного змісту поезії Ліни Костенко, яку професор Клочек детально пояснює. Зокрема, змогли дізнатися: чому в поезії "Осінній день, осінній день, осінній!.." плаче коник серед трав чи чом у вірші "Хуртовини" циферблат годинника замели сніги? Ці та багато інших таємниць поезії Ліни Василівни Григорій Дмитрович вичерпно обґрунтував, дослідив у новій книжці.

Завітав на презентацію й відомий український письменник Володимир Шовкошитний, директор видавництва «Український пріоритет», у якому була надрукована праця Григорія Дмитровича. Безсумнівно, кожному студенту запам'яталася його дотепна, але філософська цитата: "Для чого людина приходить у цей світ? Для щастя. А в чому воно? Щастя - це навчатися хлопцю на факультеті філології та журналістики".

Безсумнівно, "Ліна Костенко. Тексти та їх інтерпретація" - не просто навчальний посібник-хрестоматія, а справжній скарб для поетів, поціновувачів поезії, філологів та кожного, хто любить творчість Ліни Василівни Костенко та Григорія Дмитровича Клочека. Ця книга допоможе вам краще та глибше зрозуміти твори "Королеви поезії ХХ століття" в талановитій та ґрунтовній інтерпретації.

Максим Бричка,
студент групи УП19Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись