• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Представники ОБСЄ провели тренінг для студентства ЦДПУ з питань гендерної нерівності

Представники ОБСЄ провели тренінг для студентства ЦДПУ з питань гендерної нерівності

У затишній 510-й аудиторії фізико-математичного факультету 21 листопада відбулась зустріч студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Темою заходу була не ситуація на сході України, як можна було б припустити одразу. Іноземні гості торкнулися іншої, не менш важливої теми «Гендерна нерівність і насильство щодо жінок: дві сторони однієї медалі». З’ясувалося, що команда ОБСЄ вперше завітала до Кропивницького, тож з приємністю відзначаємо, що візит видався успішним. В аудиторії яблуку ніде було впасти, а студенти активно долучалися до розмови, яка часом перетворювалася на жваву полеміку.

Спочатку присутні на тренінгу магістранти та студенти старших курсів бакалаврату довідались про основні завдання, які ставить перед собою місія ОБСЄ в Україні, а згодом докладно розглянули визначення гендерно-зумовленого насильства та основні форми, у яких воно проявляється. Розмова відбувалась англійською мовою, але проблеми з мовним бар’єром в аудиторії не було. По-перше, і послугами перекладача від ОБСЄ можна було скористатись, а по-друге, рівень володіння англійською мовою більшості студентів дозволяв розуміти все сказане. Коли ж справа дійшла до роботи в групах, на перші ролі вийшли студенти факультету іноземних мов, які продемонстрували непоганий рівень володіння англомовною юридичною термінологією та проаналізували зміст понять фізичного, психологічного, сексуального та економічного насильства.

Проведеним заходом всі залишилися задоволені, а спеціалісти з дніпровського офісу ОБСЄ запевнили, що мають намір повернутися до ЦДПУ.

Окрему вдячність за фотографії заходу висловлюємо студентці 4 курсу психолого-педагогічного факультету Ользі Щєкодіній, яка люб’язно погодилася надати світлини для публікації на університетському сайті.

Інформацію надано факультетом іноземних мов
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись