• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Катерина Ільченко поділилася враженнями від участі в IPSC 2017

FB IMG 1495476148322Я мабуть ніколи не втомлюся говорити, що IPSC 2017 було маленьким життям. Кожен момент цієї події заслуговує на те, щоб залишитися в пам'яті назавжди. Цей короткий час дав життя безлічі нових дружніх і партнерських відносин, які знайшли один одного по всій земній кулі. Відстані в тисячі кілометрів уже не здаються нездоланними.

Поки враження від поїздки ще б'ють ключем, я хочу поділитися з вами найбільш пам’ятними подіями тижня, які я провела в якості представниці України в одному ряду з найталановитішими ораторами з 50 різних країн (досі це не вміщається у моїй голові) у Лондоні.

В першу чергу, поїздка в шекспірівський театр Ґлоуб була настільки інтерактивною і захопливою, що ми продовжували обговорювати її до кінця нашого тижня-марафону ораторської майстерності. У нас був дивовижний наставник Том Дейві. Він навчив нас методів, які використовують самі актори під час постановки на сцені п’єси Шекспіра “Макбет”. Цей тренінг дав кожній людині в групі необхідну дозу впевненості і допоміг дізнатися один одного краще!

По-друге, презентації країн учасників запам’ятались надовго! Таке враження, ніби я все ще чую у лівому вусі малайзійські мотиви скрипки, а в правому - заспокійливий італійський чоловічий тембр. За ці кілька годин обміну найбільш цікавими й смішними факти та історіями з наших земель я відчула, ніби здійснила навколосвітню подорож! Кордони ніколи не були більш стертими й водночас ясними, як у той день!

Останнє - промови! Так, саме те, заради чого ми всі й зібралися! Сорок п’ять людей зібралися разом, щоб говорити, і кожна людина мала свою власну історію, пов'язану з темою 2017 року - “To Define Is to Limit”. У той час, як я слухала промови своїх колег, мої емоції змінювалися від мурашок до страху, від співчуття до всеохоплюючої любові. Я безумовно рекомендую послухати! У наших виступах ми відкриваємось по-своєму, представляємо контраверсійні теми, поширені по всьому світові й важливі для тисяч і мільйонів людей.

Я дякую English Speaking Union від усієї душі за можливість бути частиною IPSC 2017! Цей конкурс доводить, що публічні виступи сприяють майбутньому без кордонів!

Катерина Ільченко,
учасниця IPSC 2017 від України

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись