• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Світ прекрасної поезії Шекспіра

20 квітня 2017 року у залі для науковців університетської бібліотеки відбувся національний конкурс читців сонетів У. Шекспіра, який проводить Спілка англійської мови. Це була неординарна подія для всіх учасників та гостів заходу. У півфінал було відібрано 29 учасників з різних середніх та вищих навчальних закладів нашого регіону, які презентували сонети великого англійського драматурга і письменника У. Шекспіра. Завдання було не лише прочитати напам'ять один із 154 сонетів, а й передати емоції, почуття, своє розуміння твору.

У конкурсі читців сонетів У. Шекспіра я приймаю участь вже другий рік поспіль. Вперше спробувала себе на цьому конкурсі, будучи ще в 11 класі, а вже вдруге зголосилася на участь у статусі студентки 1 курсу факультету іноземних мов. І як учасниця вже з невеликим досвідом можу впевнено сказати, що цей захід – це пропуск у світ прекрасної поезії, де можна пережити безліч емоцій, отримати колосальний досвід, знайти справжній затишок та гарно відпочити душею. Поезія У.Шекспіра надихає, створює неймовірну атмосферу, якою особисто я не можу не насолодитись. Усі учасники надзвичайно талановиті та чуттєві, по-своєму передають свої найтонші переживання у барвистих, часом несподіваних образах, уміло підбирають ключі, якими відкривають серця слухачів . І бути у числі півфіналістів для мене велика честь, адже це означає, що і я змогла вдало підібрати ключі до сердець справедливого журі.

Конкурс проводиться на досить високому рівні, відразу видно, що все дуже організовано та якісно, і це ще більше підсилює інтерес та бажання долучитися до кола таких талановитих, чуттєвих людей, якими є всі, хто пов'язаний із цим заходом. Я вважаю, що подібні конкурси є дуже важливими у житті сучасної молоді, адже вони допомагають розширити кругозір, сприяють новим знайомствам та спілкуванню, додають оптимізму та розкривають почуття. До того ж, дуже приємно бути серед людей, які вас слухають та розуміють, переживають ті ж самі почуття та ставляться до вас із повагою.
Тож, участь у цьому конкурсі – це справжня подія у моєму житті, яка наносить свій відбиток на мене та на моє порозуміння зі світом. І я неодмінно рекомендую усім прийняти участь у конкурсі читання сонетів У. Шекспіра, який справді розширює кругозір, надихає та розвиває.

Ну і насамкінець, хочеться зазначити банальну, та все ж істину, що головне не перемога - головне участь і те, що ви від неї в результаті отримуєте. В будь-якому разі, це безцінний досвід, що обов’язково в подальшому знадобиться.

Джус Олена,
студенка 14 групи

Інформацію надано факультетом іноземних мов

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись