• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Члени Спілки англійської мови Німеччини зустрілися зі студентами та викладачами факультету

esu germany20-21 квітня 2016 року, за ініціативи Спілки англійської мови України, у стінах КДПУ імені Володимира Винниченка, відбулася зустріч Говарда Кроха, голови Спілки англійської мови Німеччини та його дружини Габріели Крох, яка є також членом цієї спілки, зі студентами та викладачами факультету іноземних мов. Протягом двох днів закордонні гості зустрілися з ректором КДПУ професором О.А. Семенюком, деканом факультету іноземних мов професором О.М.Білоусом, членами Спілки англійської мови України, читали цікаві та пізнавальні лекції англійською та німецькою мовами. Також Говард та Габріела Крох були членами журі на Конкурсі читців Шекспіра, що проводить Спілка англійської мови України щорічно. Після заходу подружжя поділилося своїми враженнями від конкурсу, надали поради студентам щодо вдосконалення навичок ораторського мистецтва, висловили побажання успіху в наступних конкурсах та нагородили переможців книжками від Спілки англійської мови Німеччини.

Під час англомовних лекцій Говарда Кроха обговорювалася банківська система Німеччини, різниці у культурах сходу та заходу, сучасний етнічний склад Тринідаду та Німеччини, проблеми біженців та багато інших питань, якими цікавилися студенти під час дискусій. Слід зазначити, що студенти мали можливість ставити питання з будь-якої тематики, адже цьому сприяла тепла та дружня атмосфера в аудиторії, а також відкритість і жарти самого гостя. Приємною несподіванкою стало для студентів 3 курсу 310 підгрупи відвідування Говардом Крохом їхнього заняття з практики усного та писемного мовлення, під час якого Говард Крох занурився в усі подробиці студентського життя. Не менш захоплюючі німецькомовні лекції читала Габріела Крох, під час яких обговорювалася система освіти в Німеччині, політична ситуація в світі, голосування в Голландії та перспективи України щодо вступу в ЄС.

В ході дводенного візиту закордонні гості встигли не тільки поділитися своїми знаннями та ознайомити студентів з культурою Німеччини, а й багато дізналися про діяльність Спілки англійської мови України, про музеї та бібліотеку КДПУ, про історію нашого міста. Студентка Бутько Яна (4курс, переклад, німецька мова) провела німецькою мовою екскурсії в Археологічному музеї та Музеї науки і техніки КДПУ, а студенти Цимбаліст Анна (2 курс, німецька мова), Луцький Дмитро та Альошина Анна (6 курс, німецька мова ) організували німецьку та англомовну екскурсії містом.

Два дні візиту гостей з Німеччини стали цікавими, корисними та пізнавальними для студентів факультету іноземних мов. Студенти отримали нові знання з академічних лекцій та практикували мовні навички в позакласному невимушеному спілкуванні з носіями мови. Відкритий обмін думками й поглядами та обговорення різних політичних, культурних, освітніх і просто життєвих проблем з членами Спілки англійської мови Німеччини — неоціненний досвід та незабутні враження, що надихають на успішне навчання та досконале опанування англійської та німецької мовами.

Марина Пузирьова,
студентка 3 курсу факультету іноземних мов КДПУ

Інформацію надано факультетом іноземних мов

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись