• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Учасники про національний фінал конкурсу промовців ESU

В суботу, 27 лютого, відбулися завершальні етапи National Public Speaking Competition, у яких я мала честь брати участь. Насправді це була велика подія для усіх учасників, адже вирішувалося, хто з нас поїде в Лондон захищати інтереси України у міжнародному змаганні мовців. Оскільки я брала участь у заході такого масштабу вперше, для мене ця маленька подорож була наповнена великими хвилюваннями. Тим не менш, все пройшло дуже гарно.

У п’ятницю, після того, як ми заселилися в готель, ми мали змогу оглянути місце, де мали наступного дня представляти свої промови. В America House нас зустріли деякими заходами безпеки, що спочатку дещо налякало. Але чим далі ми заходили і чим більше пізнавали його, тим більше відчували на собі цю непідробну атмосферу дружньої справжньої Америки. Нас зустрічали люди з посмішками і раді допомогти. Отже, в готель ми поверталися переповнені емоціями і новими приємними враженнями.

Наступний ранок почався з паніки. Зібравшись з думками і не знаючи, чого очікувати, ми пішли у напрямку America House. Коли все почалося, ми зрозуміли, наскільки різноманітним може бути сприйняття однієї теми. Усі учасники були сильними і піднесли свої промови досить достойно. Участь брали студенти та школярі з різноманітних міст. Під час перерви я особисто мала змогу познайомитись і поспілкуватися з дівчатами зі Львова. Зрозуміла річ, що усі хвилювались, деякі навіть занадто, але загалом, все пройшло на високому рівні. Окрему увагу хотілося б приділити суддям, яким безперечно було складно вибирати поміж усіх достатньо достойних конкурсантів, але які, в той же час, намагались допомогти своїми запитаннями вийти на потрібний рівень.

Я дуже вдячна організаторам за таку чудову можливість проявити себе, подивитись на виступи інших, а головне – отримати величезний досвід у публічному мовленні англійською мовою.

Наталія Вовченко
студентка І курсу факультету іноземних мов

Uchasnyky proUchasnyky pro 1Uchasnyky pro 2

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись