• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Святкування Хеллоуїну

Хеллоуїн ‒ одне з небагатьох свят, коли на вулиці міста виходять люди в незвичному вбранні і лякають один одного. Згідно із давніми віруваннями, в цей день відкривалася межа між світом живих і мертвих. Люди надавали цьому звичаю великого значення, аби не стати жертвою тіней мертвих, вони виряджалися у звірині шкури, гасили вогнища у своїх домівках і усім своїм виглядом намагалися відлякати привидів.

Свято, подібне Хеллоуїну, існувало і на Русі у стародавніх слов’ян. Воно називалося Навій День (від старослов’янського «навь» – мертвець, небіжчик) або Проводи. Ще зовсім недавно це свято відзначалося лише в США, проте тепер воно набуває все більшої популярності у Європі. Не стала винятком і Україна.

У п’ятницю, 30 жовтня, студенти факультету іноземних мов також долучилися до святкування Хеллоуіну. Заздалегідь продумавши організаційні моменти заходу, вони гарно підготувалися, аби святкування цього дійства залишилося надовго у їхній пам’яті.


Дійство проходило на 7 поверсі. Казковий кролик з твору Л. Керрола «Аліса в задзеркаллі», пригощав студентів солодощами та бажав щасливого Хеллоуїну. Коридори та аудиторії були прикрашені відповідними атрибутами – плакатами, гарбузами, свічками тощо. Студенти створили атмосферу справжнього Хеллоуїну.

Цінуйте кожний момент!

Інеса Мельник

культорг факультету 

 

Helloween 1Helloween 1 02Helloween 1 03

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись