• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Обізнаний означає озброєний

25 листопада 2014 року відбулася зустріч студентів факультету іноземних мов з керівниками центру біржових технологій. Вони привідкрили двері до досі невідомого, чужого виду заробітку, такого, як фондовий ринок.
Виявляється, вже більше 17 років в Україні існує фондовий ринок (ринок цінних паперів), адже ще зовсім нещодавно його ми бачили лише з телеекрану з життя Заходу і він здавався абсолютно неможливим в умовах нашої країни. Але все поступово змінюється, і ось вже і громадяни України стикаються з цим явищем, що має великий вплив на найважливіші аспекти життєвого устрою в країнах з розвиненою ринковою економікою. Акції, облігації, сертифікати, чеки, векселі і інші цінні папери, які ще зовсім нещодавно були дивиною, тепер міцно увійшли до нашого життя поряд з такими звичними словами як "біржа" і "депозитарій". Цінні папери стали засобом вираженням підприємницького ризику, та способом непогано заробити. У нинішній час у нашій країні поступово розвивається ринок цінних паперів, і так як в нашій країні не навчають фінансової грамотності, студентам було цікаво дізнатися про можливість заробити пасивний дохід, довіривши брокерам інвестувати гроші, або ж на професійному рівні освоїти нову спеціальність, та приєднатися до команди спеціалістів таких як трейдер, фінансовий консультант, аналітик, агент та ін. Представники компанії-брокера Teletrade ознайомили нас із тим, хто ці професіонали, з чим, та де вони працюють, та запропонували пройти безкоштовне навчання, щоб мати можливість розвиватися в новому напрямку.
Прослухавши матеріал, деякі студенти знайшли для себе це повідомлення корисним, і записали контакти для подальшої співбесіди.
Мені здається, що кожен з нас має право знати про те, як користуватися своїми грошима, що з ними робити окрім того, щоб бездумно витрачати їх до копійки.
В нашій країні бракує достовірної інформації про ринок цінних паперів, про фактичні операції, їх обсяги, точніше, її просто немає ні на телебаченні, ні в газетах, тому студенти були дуже вдячні за те, що прослухали таку важливу інформацію.
Тож, «обізнаний означає озброєний», а далі вже вибір кожного як користуватися цими знаннями: або продовжити жити як жили, або спробувати щось нове.

Олена Мінакова,
студентка 3 курсу

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись