• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії

img_5891.jpg
15 жовтня 2013 року в актовій залі КДПУ імені Володимира Винниченка відбулась зустріч між студентами та 7-м Зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом. Основною темою лекції була можливість входження України до Євросоюзу. 
 
Євроінтеграція є дуже популярною темою в останній час, адже зовсім скоро, 29 листопада, у Вільнюсі відбудеться Саміт Східноєвропейського Співробітництва, де мають підписати асоціативний договір між ЄС та Україною. Саймоном Смітом були розкриті питання про те, якими є переваги входження України до ЄС. Він сказав, що вступ у ЄС надасть Україні можливість бути конкурентоспроможною на європейському ринку. Також це забезпечить нашу країну захистом від нападу інших держав, покращенням рівня життя, можливістю вільного вступу у різні міжнародні організації та новими інвестиціями. Було сказано, що Україна стане не просто дешевою робочою силою, ринком збуту та джерелом сільськогосподарської продукції, а рівноправним членом ЄС. Тож до України були висунуті такі вимоги:
покращити виборчу систему
розібратися з вибірковою справедливістю, коли судять тих, хто заважає 
покращити бізнес, позбававшись від усіх органів, які заважають йому розвиватися.
 
Незважаючи на те, що Євроінтеграція була основною темою обговорення, після завершення лекції зустріч перетворилась на жваву бесіду між студентами та паном Саймоном Смітом. З аудиторії прозвучала велика кількість запитань, багато з яких зовсім не стосувались теми лекції, але вони зробили бесіду ще цікавішою. Посол висловлював свою думку щодо правил для гарного публічного виступу та своїх подорожей Україною. Кульмінацією всієї зустрічі стала відповідь посла на прохання описати Україну трьома словами. «Гарна, чарівна, чудова», - пролунало українською мовою, що зірвало скажені овації, адже кожному присутньому була надзвичайно приємна неабияка зацікавленість посла Великої Британії Україною, а найбільше - у вивченні нашої рідної мови.
 
Маємо зізнатися, що ця зустріч залишила незабутні враження у серці кожного з нас. Так, ми, студенти факультету іноземних мов, можемо впевнено сказати, що дуже пишаємося тим,  що мали таку унікальну можливість познайомитись із послом Великої Британії та просто надзвичайною людиною – Саймоном Смітом. 

Студентки 24 групи факультету іноземних мов,
Леоновець Любов та Украдиженко Аліна
 
img_5924.jpgimg_5934.jpgimg_5955.jpg
 
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись