• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Національний конкурс публічного мовлення 2021

Фінал Національного конкурсу публічного мовлення 2021 відбувся онлайн в суботу, 13 березня 2021 року, у співпраці з Американським Домом.

Фінал конкурсу зібрав 21 спікера з усієї України для заключної частини, що являє собою п’ятихвилинні підготовлені промови на тему “The best route to change engages all voices” – «Найкращий шлях до змін – почути всі голоси», а також трихвилинні непідготовлені промови.  

У суботу учасники інтерпретували тему, представляючи свої дивовижні, надихаючі промови та чудові виступи. Усі вони доклали величезних зусиль для виходу в півфінал, і ми пишаємось їх досягненнями. Наші найщиріші та найтепліші вітання переможцю та всім учасникам змагань!

 

Виступи оцінювали почесні судді:

  • Скотт Вітмор - помічник аташе з питань культури, Американське посольство
  • Дункан Томсон - регіональний директор Європи та Євразії в офісі CDRF Global в Україні
  • Джеймс Віттінгем - координатор програм, IREX Україна
  • Надія Іваненко - голова Спілки англійської мови України, заступник декана факультету іноземних мов ЦДПУ, м. Кропивницький
  • Лариса Ярова - член керівного комітету Спілки англійської мови України, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ, Кропивницький
  • Юлія Верещак - член Спілки англійської мови України, одна з 5 найкращих фіналісток Міжнародної вчительської премії ESU 2019 року, викладач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ, Кропивницький

Після рішення журі вісім найкращих спікерів пройшли до фіналу, де виголосили імпровізовані промови англійською мовою. На основі результатів журі обрали переможця, який представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі публічних виступів у Лондоні в травні 2021 року. Це Микита Саїтов, учень школи №6, Кропивницький.

Дві учасниці розділили друге місце: Тетяна Євтушенко (факультет іноземних мов Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені В.Винниченка) та Анастасія Садовська (Український Католицький Університет, м. Львів). Третє місце посіли: Дарія Прокопів (Український Католицький Університет, м. Львів)  та Анастасія Делістьянова (факультет іноземних мов Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені В.Винниченка)

Найщиріші вітання переможницям змагань, а також усім учасникам конкурсу! І нехай сьогодні для когось ще не перемога, зате величезний крок вперед у Вашому саморозвитку! Не зупиняйтесь! Йдіть впевнено маленькими кроками до великих цілей і перемог!

Надія Іваненко,

Голова Спілки англійської мови України

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись