• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Одна з ключових компетенцій у сучасному світі

Вміння робити публічні виступи – одна з ключових компетенцій у сучасному світі. Той, хто вміє триматись перед аудиторією та зрозуміло доносити власні ідеї, однозначно матиме переваги у житті та професії. Щоб перевірити свої ораторські навички та випробувати себе у якості доповідача на публічному виступі, в цьому році я взяла участь у національному конкурсі публічного мовлення, який проводить Спілка англійської мови.

Цей конкурс проводиться щорічно на всеукраїнському рівні серед молоді віком від 16 до 20-ти років, аби виявити найкращого доповідача, який буде представляти нашу країну в Лондоні на фінальному етапі. Маючи таку мотивацію, усі учасники прагнуть буду найкращими доповідачами та переконати міжнародну суддівську колегію.

Пройшовши етап відбору, я розпочала підготовку до головного заходу, що відбувався 29 лютого в Американському домі у Києві. Тема цього року була такою: “Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it is faced”. У своїх п’ятихвилинних доповідях учасники могли інтерпретувати її з різних боків, тому виступи були різноманітними та цікавими. У моїй доповіді я зробила акцент на проблемах та викликах 21-го століття і на тому, яку роль кожен із нас може зіграти у формуванні нашого спільного майбутнього.

Із 18 учасників семеро пройшли до другого туру, завданням якого була доповідь на три хвилини без підготовки. Мені також пощастило пройти до другого етапу. Робити доповідь без підготовки без сумніву складніше, тому це було випробуванням для мене, але я вважаю, що добре впоралась із цим завданням.

Я дуже задоволена, що взяла участь у цьому конкурсі. Можливість поділитись своїми ідеями англійською мовою зі сцени в Американському домі – це велика честь для мене. Я певна, що цей досвід буде дуже важливим та корисним. Тому я закликаю усіх випробовувати себе та використовувати усі можливості, щоби донести свої думки та ідеї світу.

Анастасія Салова
пів фіналістка національного конкурсу
публічного мовлення

Інформацію надано факультетом іноземних мов
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись