• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студентка факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій взяла участь у міжнародній студентській конференції

Студентка факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій взяла участь у міжнародній студентській конференції

23 вересня 2022 року відбулася ІІІ Міжнародна студентська конференція «Глобалізація наукових знань: міжнародна співпраця та інтеграція галузей наук» у м. Дніпрі, у якій узяла участь Анастасія Круть – студентка ІІ курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

В Україні Кропивницький називають хореографічною столицею, адже в нашій області багато знаних танцювальних колективів, які беруть участь і перемагають у міжнародних, усеукраїнських та регіональних конкурсах. У межах Державного музею-заповідника Івана Карпенка-Карого (Тобілевича) створено єдиний в Україні Музей історії українського хореографічного мистецтва. Практично вся наша область танцює.

Тому не випадково магістрантка досліджує номінативні та словотвірні параметри власних назв хореографічних ансамблів рідних теренів.

У збірнику матеріалів конференції надруковано публікацію Анастасії Круть на тему: «Номінація власних назв хореографічних колективів Кропивниччини за принципом «ансамблонім і навколишній світ».

Крім того, студентка бере активну участь у роботі наукового гуртка «Актуальні проблеми лексикології та граматики української мови». На чергове засідання 6 жовтня запланована доповідь Анастасії за результатами власного дослідження.

Побажаймо Анастасії Круть, яка у 2019, 2020 та 2021 роках училася в Поморській академії міста Слупськ у Польщі в рамках міжнародного обміну студентів, успішно скласти державні екзамени й отримати омріяний диплом магістра-філолога.

С. Л. Ковтюх – науковий керівник, кандидат філологічних наук,
професор кафедри української філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись