• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Кафедра перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ продовжує співпрацю з проєктом Association 4U

Кафедра перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ продовжує співпрацю з проєктом Association 4U

У вересні викладачі кафедри (Ярова Лариса Олегівна, Олійник Оксана Степанівна, Стасюк Богдан Вікторович) відвідали лекції професорки Варшавсього університету Łucja Biel, яка спеціалізується на дослідженні проблематики перекладу нормативно-правових актів ЄС, і професора університету Трієста Gianluca Pontrandolfo, фахівця з письмового та усного перекладу.

На початок жовтня заплановано семінари для викладачів-тренерів. Наприкінці жовтня розпочнуться довгоочікувані семінари для наших студентів. У семінарах візьмуть участь студенти 4-го курсу та магістранти.

Проєкт Association 4U фінансується Євросоюзом та спрямований на підтримку впровадження Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. До пріоритетних напрямків діяльності проєкту належать, зокрема, такі:

– надання підтримки українським університетам у галузі викладання та вивчення перекладу нормативно-правових актів ЄС (EU acquis);

– розширення знань та розумінь українською академією природи та особливостей перекладу нормативно-правових актів ЄС;

– у довгостроковій перспективі, збільшення спроможності новоспечених українських перекладачів надавати високоякісні переклади EU acquis.

ЦДПУ імені Володимира Винниченка – один із чотирьох українських ЗВО, які доєдналися до ініціативи. Передбачаючи майбутню потребу у фахових перекладачах і юристах, які спеціалізуватимуться з права ЄС, ми вже сьогодні починаємо впроваджувати переклад EU acquis для наших студентів, щоб вони одними з перших могли долучитися до цього перспективного напряму галузевого перекладу.

Висловлюємо щиру подяку Association 4U в особі Тетяна Черевик і Martina Bajcic за таку можливість!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись