• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Театр ­ це назавжди

Cьогодні прийнято констатувати, що театр невпинно втрачає свою популярність серед молоді, однак відвідавши минулого тижня виставу присвячену Дню українськоі писемності та мови, студенти факультету філологіі та журналістики переконалися в тому, що в місто, яке стало колискою вітчизняного театру, просто не може не повернутися традиція ходити всією сім'єю на вистави.

На спектакль ніхто не спізнився, напевно, тому, що зі школярами, які теж прийшли на захід, були класні керівники.
Рівно о 14:00 відкрилися завіси - і глядачі занурились у дійство. Сама вистава була присвячена історіі України та висвітленню її найвидатніших історичних постатей.

Акторська гра ­- надзвичайна, загальне захоплення викликав імпровізований козацький бій шаблями. Головна ідея вистави - це усвідомлення глядачем того, наскільки складним і тернистим був шлях української державності та, звичайно, гордість за своїх пращурів, яким довелося заплатити надзвичайно велику ціну задля незалежності українського народу.

Однак, на жаль, режисером вистави було допущено кілька суттєвих історичних неточностей, таких як час заснування Київської Русі (на сцені прозвучало восьме століття), київського князя Володимира Мономаха було названо ім'ям іншого видатного князя - Володимира Великого.
Похід в театр, напевно, у кожного залишив виключно приємні враження. Зараз настав час, коли люди повертаються до своїх витоків, активно цікавляться тим, як жили їх предки. Тож ми щиро віримо, що й серед сьогоднішніх кропивничан складеться й утвердиться славна традиція ходити в театр.

Олександр Нікітін,
Володимир Ткачов, студенти 13-ї групи

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись