• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

З Днем народження, рідний факультете! Ми любимо тебе, частинко нашої душі!

У філологічній родині святкують День народження факультету – 86 рочків! Тільки уявити: у не такому й далекому 1930-у розпочала свою роботу мовно-літературна душа інституту з 55-ма студентами, а сьогодні – один з найкращих факультетів вишу на чолі з не просто деканом – берегинею духовності та мудрості –Людмилою Петрівною Кричун.

За традицією, на святі відзначають людей, котрі найбільш старанно, активно, успішно вкладають сили, ідеї та досягнення в хід факультетського життя. Людмила Петрівна нагородила грамотами плеяду перспективних, завзятих, натхненних творчо-інтелектуальним життям студентів, а також вручила дипломи переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – Ганні Дудник (диплом ІІ ступеня) та Павлу Тузу (диплом ІІІ ступеня).

На факультеті зібралась по-справжньому талановита, багатогранна молодь, готова не лише вдень-вночі читати, конспектувати, інтерпретувати, а й дивувати жагою до творчості, позитивним стилем життя, креативністю – саме це й продемонстрували учасники святкової програми.

Розпочала концерт Христина Лаврентьєва піснею «Країно моя», зарядивши глядачів патріотичною нотою. Щирість виконання задала тон усьому святу.

Олена Темченко подарувала танцювальний номер: зворушлива мова тіла юної дівчини, мов високохудожня поезія, торкалася серця кожним рухом- образом.

Ліричною глибиною порадувала Каріна Ченцова, виконавши пісню «Прірва». Дівчина так «прожила» пісенну композицію, що жоден глядач імпровізованої актової зали не залишився байдужим.

Зірка «Вернісажу талантів» – молода, амбітна, команда веселих та кмітливих «Кіна не буде» – розважила почуттям гумору, дотепністю та позитивним баченням життєвих ситуацій.

Дует Марії Зобенко та Юлії Проценко з піснею «Тебе знайду» став ще однією родзинкою: юні красуні вміють бісики пускати не тільки очима, а й голосом, від якого мурашки-мурашки по тілу. Сильне й соковите виконання: здається, комусь час уже на «Вокальну кузню»!

Не менш приємним номером став ексклюзивний виступ екс-групи «Приходьте завтра». Кіровоградські музиканти, хоча й відспівали своє на концерті цього вересня, але рідному факультетові подарували дві композиції: авторську пісню та оригінальну інтерпретацію «Реве та стогне Дніпр широкий» – Шевченко був би в захваті.

Святковий запал набирав обертів. І знову зірка гумору – команда «Моя принцеса». Трійка професіоналів свого жанру новими жартами, гострим і тонким слівцем, артистичністю змушувала дослухатися до кожної репліки: радіємо, що ви є в нас, такі позитивні й активні, колоритні й креативні.

Пісня «Ой верше, мій верше» у виконанні Тетяни Табуранської та Дар’ї Волкової полонила чуттєвістю. Це видалося дуже несмілим, але ж яким душевним і щирим!

Ліричний настрій швидко змінила чергова команда коміків «Вжик». Якщо сміх продовжує життя, то є гарна новина: усі глядачі проживуть довше на добрих півгодини.

Передостанній номер Анастасії Бабич – авторська пісня «Не шукай» та гра на гітарі – підтвердили відоме: талановиті люди у всьому молодці. Оригінальний текст, музичний супровід, голос виконавиці стали ще одним презентом рідному факультетові.

Фінальною була студентська пісня «Все буде добре» (музика – С. Вакарчука, слова Г. Дудник), яка об’єднала артистів та глядачів філологічним духом, живим голосом та щирою вірою в те, що все буде добре…

Неодмінно все буде добре, адже є любов до рідного, повага до гідного, прагнення змінити світ на краще.

Якщо дякувати, то всьому факультету, який надихає своїх вихованців на творчість, на життя, на високі польоти й упевнені кроки в майбутнє.

Цей захід не відбувся б без підтримки студпрофкому, без Марії Зобенко та Вадима Кравченка, чудових організаторів-ведучих-артистів, та всіма обожнюваної Волчанської Ганни Василівни, яка для кожного покоління філологів – утілення любові, добра, людяності.

З Днем народження, рідний факультете! Ми любимо тебе, частинко нашої душі! Нехай залишаються твої традиції: твори прекрасне, гори натхненням, живи наукою, виховуй любов’ю!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись