• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія

11 листопада 2015 року на факультеті філології та журналістики відбулося справжнє лінгвістично-гумористичне свято – шоу «Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія», що вже стало традиційним. Як завжди, змагалися команди двох груп ІІ курсу: «Червові дами» (22 група), капітан – Марія Зобенко та «ВЖиК» («Виключно жіночий колектив», 21 група), капітан – Аркушенко Анастасія.

Було запропоновано три конкурси:

1. Візитівка «У тихому болоті чорти – інтроверти»;

2. Розминка «Треба відділяти зерна від комбайна»;

3. Домашнє завдання: «Один лайк – добре, а репост – краще».

На початку змагання всі учасники та болільники насолодилися показовим виступом нашої уславленої команди «Принцеси», гравці якої вели та судили лінгвістичний конкурс. Крім них, до складу авторитетного й справедливого журі входили доцент кафедри української мови О. Л. Кирилюк та доцент кафедри української літератури О. М. Ратушняк. З перевагою в кілька балів перемогла команда  «ВЖиК», яка продемонструвала тонке почуття справді українського гумору, виявила кмітливість та винахідливість, відповідаючи на питання суперників та глядачів.

Проте обидві команди отримали однакові солодкі призи від студпрофкому, бо, як сказала постійна муза цього конкурсу – завідувач кафедри української мови, професор С. Л. Ковтюх, учасники досить серйозно підійшли до підготовки, усі номери були ретельно відрепетирувані, відзначалися тонким гумором, змістовністю, високою виконавською майстерністю. І різниця в кілька балів – зовсім не принципова. Виграли всі! Особливо цікавими були пародії на вірші уславлених українських поетів, підготовлені відеоролики, імпровізоване тестування, екскурс у минуле викладачів у стилі Гаррі Поттера.

А спонсором свого виступу  22-а група визнала ­ винятки винятків із винятків: «винятки винятків із винятків – це українська мова».

Мабуть, жіноча частина аудиторії буде послуговуватися почутим від учасників компліментом для чоловіків: «Ти – красивий, як Григорій Сковорода на 500 гривнях». Також ми дізналися відповідь на питання: «Японська паска – це коли?» – «Коли козак зробить собі харакірі» або «Коли С. Л. Ковтюх відмінила пару і не доставила її».

Прекрасне шоу закінчилося, але воно обов’язково відбудеться наступного року.

Професор С. Л. Ковтюх

Інформація надана факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись