• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мультимарафон «Диким степом»: фініші, які стають стартами

img 0130 травня на Кіровоградщині відбувся аматорський мультимарафон під символічною назвою “Диким Степом” – проект, омріяний та ініційований Сергієм Ткаченком, викладачем кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка.

Спортивно-патріотичні ініціатива була організована з метою привернути увагу молоді до проблем здорового способу життя, відкрити Кіровоградщину під іншим кутом та вшанувати полеглих в боях за єдину Україну воїнів-спецпризначенців – Євгенія Подолянчука та Сергія Гришина, друзів одного із учасників мультимарафону, Юрія Козачинського. «Я знав обох цих хлопців особисто. Вони були палкими патріотами і тихими героями. Важливо, щоб всі полеглі воїни залишилися в нашій пам’яті не цифрами, пустою статистикою, а живими людьми. Я біг цей марафон за них і завдяки їм», – зазначив Юрій Козачинський.

Семеро бігунів (з них – два професійних спортсмени) протягом одного дня пробігли 150 км шляху з крайньої північної до крайньої південної точки Кіровоградської області. Забіг відбувався у форматі естафети півмарафонів, тож у середньому кожен бігун подолав 21,1 км. цю дистанцію було подолано за 12 годин.  Більшість з учасників забігу – колишні студенти КДПУ ім. В. Винниченка.

Сергій Ткаченко запевнив, що цей проект є лише стартом – першим етапом мультимарафонської серії. На прес-конференції, яка відбулася в інформаційному центрі «Перевесло», було проанонсовано ще два схожих пробіги – зі сходу на захід за участі двох команд та з чотирьох кінців області за участі чотирьох команд бігунів, які зійдуться у центрі міста Кіровограда.

Окрім цього Сергій Ткаченко вручив подяки усім спонсорам, партнерам та безпосереднім учасникам марафону – Дмитру Капінусу (професійний легкоатлет із 12-річним стажем, чемпіон України з напівмарафону (2013 р.), найкращий спортсмен Кіровоградщини 2013 року, тренує майбутніх спортсменів у легкоатлетичному гуртку на базі ЗОШ 30), Юрію Козачинському (32 роки, керівник рекламної групи "Центр-медіа", у минулому – військослужбовець, тато трьох дітей, за освітою – вчитель, психолог), Андрію Охватенку (інструктор-методист, організатор "Run Sport Kirovograd", професійно займається велоспортом, бігом, плаванням), Івану Котку (вчитель фізичної культури, тренер, кандидат у майстри спорту зі спортивного туризму), Олексію Пісчанському (28 років, приватний підприємець, займається легкою атлетикою і трекінгом) і новомиргородцю Івану Поліщуку (23 роки, бігун-аматор, за освітою – географ.). Сам же Сергій Ткаченко – викладач кафедри видавничої справи та редагування, за освітою – вчитель, батько трьох синів, займається велоспортом, бігом та туризмом.

Подарунки для бігунів підготувало і представництво Національного олімпійського комітету, від якого активісти марафону отримали книги Сергія Бубки «Олімпійське сузір’я України».

Текст - Ірина Ткаченко

Сторінка проекту у соціальних мережах:

facebook
youtube

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись