• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського

Знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського

Двадцятого грудня я мав щастя побувати в поїздці, організованій обласним осередком письменницької організації (НСПУ). Я був одним із представників літературної студії "Ліра" під керівництвом Олександра Косенка. Це було надзвичайно цікаве та змістовне знайомство з батьківщиною Василя Сухомлинського. Перші відвідини цього краю запам'яталися натхненною щирістю, новими знайомствами з непересічними людьми, оскільки кожен учасник поїздки - поет чи прозаїк, себто талановита особистість.

Я читав свої твори для старшокласників Онуфріївки та Павлиша. Звісно, нові люди надихають, деякі учні зацікавлено сприймали магію слова, підходили фотографуватися, й це невимовно тішить.

Особливо запам'яталася екскурсія в музеї Василя Сухомлинського. Укотре пересвідчився, що це людина неймовірного таланту. Відчув, що стіни, у яких творив геній, наповнюють світлом та теплом. Я дізнався безліч цікавих фактів про Сухомлинського, що спонукають мене більше й детальніше вивчати його спадок. Наприклад, власна бібліотека Василя Олександровича налічує близько 9 000 книжок (!), а ще він завше зустрічав кожного учня на порозі школи. Лише уявіть, у Китаї багато шкіл працює за його методикою, педагоги складають іспит за книгою Василя Сухомлинського «Сто порад учителеві»!

На мою думку, для кожного майбутнього педагога він повинен бути прикладом і наставником. Ми не повністю відкрили цю багатогранну й незвичайну особистість, але, безсумнівно, його творчість карбує Людину сповнену світлом.

Максим Бричка,
студент групи УП19Б

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись