• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Неймовірний досвід

Міжнародний конкурс з ораторського мистецтва, організований Спілкою англійської мови, є найбільшим і найстаршим у світі. Кожного року національні чемпіони з різних куточків світу приїжджають до Лондона представити свою країну на міжнародному форумі ораторів. Цього року подія розпочалась 9 травня та тривала до 13 травня 2016 року в головному штабі організації – Дармаут-Хаус. Молоді люди, віком від 16 до 20 років, мали нагоду виголосити свої промови та познайомитися – ні,стати друзями – з учасниками з усього світу.

img 01

Я мала честь презентувати Україну на міжнародному конкурсі й отримала неймовірне задоволення від спілкування з обдарованою та талановитою молоддю з різних країн, яка також представляла свої країни. Відкриті, чесні, наполегливі молоді люди з усього світу зібралися, щоб поділитися своєю культурою, традиціями та переконаннями.

Цей неймовірний конкурс передбачає не лише змагання. Учасники були задіяні у різноманітних культурних та освітніх заходах у Лондоні. Ми отримали неймовірний досвід, відвідуючи цікаві семінари та тренінги, які організувала для нас Спілка англійської мови. Групові заняття з досвідченими наставниками та тренерами допомогли нам покращити навички публічного мовлення. Похід на п’єсу «A curious incident of the dog in the night» відкрив нам цілий свій сучасного британського театру. Відвідування Британського музею розширило кордони світосприйняття та дозволило зануритися в неймовірний світ артефактів та витворів мистецтва різних епох та країн.

У середу, 11 травня, відбулося заняття учасників в історичному театрі «Глобус» з одним із його видатних акторів. За допомогою творів Шекспіра Джон, наш викладач, відкривав наш акторський талант!

img 02

Подією, яка зробила моє перебування в Лондоні ще більш особливим, стала зустріч із послом України у Великій Британії Наталею Галібаренко, яка дуже тепло привітала мене в українському посольстві. Разом ми обговорили відмінності української та британської освіти, а також можливі шляхи покращення національної освіти. Я розповіла їй про роботу Спілки англійської мови в Україні та про свій досвід навчання на факультеті іноземних мов у КДПУ.

Міжнародне змагання з ораторського мистецтва розпочалося 12 травня 2016 та включало три етапи: Раунди, Півфінал та Фінал. Спочатку 48 учасників із 45 різних країн презентували свої промови на тему “The most common way people give up their power is by thinking that they do not have any”. Кожен учасник інтерпретував тему по-своєму. Виступи супроводжувалися питаннями від аудиторії та членів журі. Результати першого раунду було оголошено 13 травня, і цей день став історично важливим для України, оскільки за всю історію участі в цьому престижному міжнародному змаганні ми вперше пройшли до півфіналу!

У півфіналі 18 учасників, включаючи мене, виголошували імпровізаційні промови. Кожен мав три теми на вибір та лише 15 хвилин на підготовку. Це завдання стало викликом для кожного з нас. Шість учасників, які представляли Польщу, Гану, Мексику, Шрі-Ланку, Філіппіни та Індію вийшли у фінал конкурсу. Протягом Фіналу вони виголосили промови на тему “Integrity has no need of rules”. Він проводився 13 травня на базі футбольного клубу «Челсі». Рада суддів, яку очолювала Баронеса Д'Суза, лорд-спікер, мала складне завдання вибору переможця. Після довгих роздумів перше місце було присвоєно Вів’єн Гарцігано з Мексики, а друге місце – Марко Дель Валле з Філіппін.

img 03

Міжнародний конкурс з ораторського мистецтва надихає молодь пізнавати світ, розширює її бачення світу та надає платформу для обміну думками. Тим самим він сприяє міжнародному взаєморозумінню, розширенню культурних та освітніх зв’язків та дружбі.

Неймовірно важливим для молоді України є навчитися формувати та висловлювати особисту думку. Я впевнена, що слова мають величезний вплив на суспільство та світ в цілому. Я неймовірно рада, що участь у цьому конкурсі дала мені можливість висловити позиції молоді України усьому світу. Чудовий досвід участі в міжнародному конкурсі допоміг мені вдосконалити навички публічного мовлення, усвідомити свій потенціал та розширив світогляд.

Я хочу висловити свою подяку Спілці англійської мови України за діяльність що надихає, збагачує та мотивує молодь України. Також я хочу подякувати Андрію Табалову, відомому кіровоградському меценату, який фінансово підтримав мою подорож до Лондону. Я дуже вдячна рідному університету за постійну підтримку на національному та міжнародному етапах конкурсу.

Анна Цимбаліст, переможець національного конкурсу з ораторського мистецтва – 2016, учасник міжнародного конкурсу з ораторського мистецтва – 2016, студентка 2 курсу факультету іноземних мов КДПУ.

Інформацію факультет іноземних мов

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись