• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

РЕКЛАМА МОВОЗНАВЧИХ ДОСЯГНЕНЬ

РЕКЛАМА МОВОЗНАВЧИХ ДОСЯГНЕНЬ

7 травня 2019 року на факультеті філології та журналістики під егідою кафедри української мови відбулося показове засідання мовознавчого гуртка «Актуальні проблеми лексикології та граматики української мови».

Юним любителям слова учасниця гуртка, студентка першого року другого магістерського рівня навчання Марія Олександрівна Зобенко репрезентувала результати власного дослідження на тему: «Структурно-словотвірні параметри менюонімів». Наша магістрантка за цю роботу у квітні 2019 року нагороджена дипломом ІІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання) в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Присутні познайомились із класифікацією менюонімів – власних назв страв, а також способами словотворення, за допомогою яких виникають досліджувані пропріативи в українській мові. Марія Олександрівна Зобенко розповіла, яким чином збирала, опрацьовувала й описувала фактичний матеріал, робила висновки та узагальнення, поділилася досвідом участі у всеукраїнському конкурсі.

Для студентів це був майстер-клас з популяризації власної наукової роботи. Особливий інтерес викликав якісний зміст та оформлення мультимедійної презентації.

Присутні мали можливість узяти участь в обговоренні наукової доповіді, записати тлумачення нових для себе лінгвістичних термінів, поставити запитання доповідачці.

Професор, завідувач кафедри української мови,

керівник мовознавчого гуртка С. Л. Ковтюх

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись