• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ДЛЯ ПОСМІШКИ НА СВІТЛИНІ ТРЕБА КАЗАТИ: «СУЛМ!»

ДЛЯ ПОСМІШКИ НА СВІТЛИНІ ТРЕБА КАЗАТИ: «СУЛМ!»

Лінгвістично-гумористичне шоу «Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія» відбулося на факультеті філології та журналістики 14 листопада 2018 року.

Традиційним показовим виступом відкрили конкурс переможці минулого року – команди «Нам автоматом!» (капітан Марина Козирєва) із вкрапленнями команди «Адепти святого спрощення» (чого варта тільки назва!) (капітан Оксана Івашина).

Цього року змагалися «Філоняшки» (Аліна Лавріненко, Катерина Житна, Дар’я Сириця) і «Бемс» (Олена Ковальчук, Віта Притиченко, Анастасія Круть). Дівчата демонстрували неабияке почуття гумору, уміння переробляти традиційні й творити нові фразеологізми, вокальні та акторські таланти в трьох конкурсах: візитівці «За модою ганятися – секонд-хенду не носити», лінгвістичному герці «Не робіть з мухи слона – не прогодуєте!» та в домашньому завданні «Для посмішки на світлині треба казати: «СУЛМ!». Присутні почули сумне зізнання: «Не знайшла в житті дороги та й пішла у педагоги», дізналися про те, де раки не зимують (на кафедрі української мови, бо там завжди Маямі), отримали майстер-клас, як «правильно» відповідати на державних екзаменах із СУЛМ.

Вела лінгвістично-гумористичне шоу Ольга Іващенко, судило компетентне журі в складі конкурсантів минулих років.

На один бал супротивників випередила команда «Бемс». «Філоняшки» не дуже й засмутилися, адже на нашому шоу завжди перемагає вишукана філологія, приправлена добірною фразеологією та фаховим гумором, який зрозумілий тільки посвяченим. Мій принцип: команди-учасники отримують однакові призи – смачнючі пироги від студпрофкому та їдальні університету.

Першокурсникам варто запам’ятати наші традиції: кожна філологічна вечірка розпочинається тостом «За монофтонгізацію дифтонгів!», кожного разу для посмішки на світлині треба казати: «СУЛМ», і – моя улюблена: найкраща відмазка перед викладачем, коли спізнився на пару: «Забігала до церкви, щоб поставити свічку за Ваше здоров’я!».

The show must go on!

Усе буде українська мова!

Професор, завідувач кафедри української мови С.Л.Ковтюх

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись