• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Філологічна освіта – найкраща

У цьому щиро переконана професор, завідувач кафедри української мови С. Л. Ковтюх, яка 11 березня зустрілася з випускниками «Навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітній заклад I–III ступеня № 16 – Дитячий юнацький центр «Лідер» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» у рамках програми «Абітурієнт–2016». 16 січня 2016 року нова інформація про вступну кампанію до вишів України була оприлюднена на батьківських зборах одинадцятикласників ЗОШ № 16.

Такі зустрічі вже стали традиційними. Випускники дізналися про особливості правил вступу до ВНЗ, які й коли подавати документи, також почули багато цікавого про факультет філології та журналістики КДПУ імені Володимира Винниченка, з непідробним інтересом переглянули новий фільм про будні і свята викладачів та студентів, почули відповіді на питання.

На зустрічі була присутня колишня золота медалістка цієї школи, а нині студентка IV курсуфакультету філології та журналістики Анна Грінченко, яка перебувала тут на педагогічній практиці. Прикметно, що Анна обрала клас свого колишнього вчителя української мови і літератури, класного керівника Світлани Леонідівни Короткової. Усього у 2016 році педпрактику в ЗОШ № 16 проходили 6 колишніх випускників: крім Анни Грінченко, Яна Петрова – студентка факультету філології та журналістики, Олена Петричук (мистецький факультет), Демʼян Шоменко (фізико-математичний), студенти факультету фізичного виховання Артем Денека й Павло Бондар (останній – заочної форми навчання).

Кілька одинадцятикласників виявили бажання стати повноправними членами нашої дружної факультетської родини, а ми, викладачі, з нетерпінням чекатимемо на нових студентів, які в майбутньому стануть справжньою елітою нашої країни.

С. Л. Ковтюх – професор, завідувач кафедри української мови

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись