• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Учасник АТО прочитав лекцію студентам

11_09_14_15_51.jpg

11 вересня 2014 року на факультеті філології та журналістики в рамках засідання Патріотичної ліги «Моноліт» відбулася зустріч із випускником факультету історії та права, а нині – учасником антитерористичної операції на Сході України Олександром Пастуховим.

Студенти отримали змогу почути з перших вуст інформацію про воєнні дії.

 

      Одне із найбільш хвилюючих питань студентів стосувалося чуток про те, що наших солдат нібито кинули «напризволяще» без спеціальної підготовки та матеріальної і технічної підтримки. На це гість відповів: «Ніхто не посилає туди людей, котрі навіть автомат в руках не тримали. Більша частина бійців – солдати-контрактники, професійно підготовлені військові».

      Звісно, армія потребує допомоги, але не знаходиться в такому «плачевному» стані, як вважаєнаселення.

      Відповів він і на численні запитання про зрадників: «Я був свідком того, як наші 3 колони кількістю в 300 машин під час передислокації неочікувано обстріляли. Навряд чи нас направили туди навмисне, знаючи, що на нас там чекають. Скоріше за все, причиною стала відсутність нормально діючої розвідки – бо з нею в нашій армії дійсно проблеми. Так само я можу сказати, що впевнений в наших командирах. Адже вони постійно перебувають з нами, це досвідченні офіцери, деякі з них пройшли Косово, Іран. Головним пріоритетом для них було наше життя, а вже потім – військова техніка. А от генералітет – під питанням».

     Стосовно ставлення населення Донбасу до української армії, Сашко зазначив, що армію підтримують ті люди, котрі на власні очі змогли переконатися, що собою являє насправді так зване «ополчення».

Щодо того, чи вистоїть українська армія у разі відкритої російської інтервенції, гість запевнив, що російська сторона зустрічатиме в Україні постійний опір!
     Учасники засідання подякували Олександру за мужність, побажали міцного здоров’я, довгих років життя, а також вручили пам’ятні подарунки із символікою університету, факультету та кафедри української мови.

 

11_09_14_15_52.jpg11_09_14_15_53.jpg11_09_14_15_57.jpg
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись