• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

The show must go on!!!

8.jpgЦього вівторка, 12 листопада 2013 року, відбувся такий очікуваний всіма нами фразеологічний КВН «Фразеологія – як життя, життя – як фразеологія», організований завідувачем кафедри української мови, професором Світланою Леонідівною Ковтюх – у минулому кавеенницею, капітаном студентської команди-переможниці «Скорпіон» (це була абревіатура, яка розшифровувалася: Союз Кмітливих, Обдарованих, Розсудливих, Пильних І Окрилених Наукою).

 

Наш завкафедри зберігає гумористичні традиції та дає можливість реалізувати себе молодим талантам. Цього року порадували своїми веселками метафор, смачними алегоріями та відбірною іронією команди 21-ї та 22-ї груп. Нарешті, усі «зривателі пар», «ха-ха із задньої парти» отримали можливість виплеснути свій фонтан дотепності. Тішили поціновувачів справжнього сучасного українського літературного гумору команди «За ФФЖ» (21-а гр.) та «Принцеси» (22-а гр.).

Як завжди, були запропоновані 3 конкурси:

1. Візитівка «Зроби СУЛМ, поки СУЛМ не зробила тебе».

2. Розминка «Філфак!!! А ти моделлю буть могла! Філфак!!! Навіщо ж ти сюди пішла!».

3. Домашнє завдання «Одне слово – 5 букв: спільне горе – сесія».

Цього року нам пощастило, бо обов’язки ведучої гумористичного дійства виконувала сама Світлана Леонідівна й запалювала не по-дитячому, використовуючи жарти з КВНів попередніх років та анекдотів з нашого студентського життя: тост − за монофтонгізацію дифтонгів; і про погоду: сніг упав – скоро сесія, сніг розтав – скоро сесія; як корабель назвете, так на ньому й напишете…

Особисто я, як учасник усього цього феєричного дійства, можу поділитися враженнями, так би мовити, із середини вихору цього свята. Ми, команди, готувалися до конкурсу ще з початку року: зразу морально, потім писали жарти та вигадували рекламу заходу, за день до виступу – психічно та психологічно. Та всі переживання не порівняти з тією бурею емоцій, що ми отримали під час виступу, а також від однокурсників, гостей заходу та особливо – викладачів, які вболівали за нас. Нам, студентам, дійсно дуже важливо бачити саме вашу, наші любі вчителі,  підтримку, нам тоді й домашні завдання виконувати приємніше, і відповідати менш лячно. Щодо конкурсу, то не було ніякого суперництва, ми відчували себе неначе на концерті 2-го курсу й щиро раділи один за одного.

Формально перемогла команда 21-ї групи, ми наступного дня теж не пасли задніх − отримали кубок ректора з КВНу. На святі панували вишуканий філологічний гумор, іронічна неповторна атмосфера, феєрверк позитивних емоцій!

Ми будемо з нетерпіннями чекати на фразеологічний КВН наступного року, тож, шановні першокурсники, уже починайте готуватися до нього.

The show must go on!!! 

Автор: Крикун Олександра – капітан команди «Принцеси»

 

 

8.jpg

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg9.jpg

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись