• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Люди, які завжди посміхаються

Студенти старших курсів факультету іноземних мов ЦДПУ ім. Винниченка активно діляться з першокурсниками своїм досвідом та інформацією про різноманітні міжнародні програми. 18 вересня 2017 року Ковальчук Карина (студентка 3 курсу факультету ін. мов.) розповіла про програму обміну “Work and travel USA”.
Карина поділилась своїми враженнями, думками та дала декілька корисних порад. Перш за все, ця програма подарувала їй можливість не лише працювати за кордоном (Південна Кароліна, США), а й познайомила з неймовірними людьми. Дівчина запевняє, що американці дуже привітні, добрі та завжди посміхаються. Не зважаючи на те, що вона суміщала дві роботи, їй вдалося і багато подорожувати. Зокрема, Карина здійснила мандрівки у Вашингтон, Нью Йорк та до Ніагарських водопадів.

 

Щодо організаційних моментів, то дівчина радить не боятися і використовувати всі можливості! Починати шукати агенцію, котра займається такими програмами, треба вже восени, тому що оформлення документів займає досить багато часу. У посольстві Карина радить просто бути собою та казати правду. Вона пригадує як довго готувала відповіді на різноманітні запитання про себе, але в результаті все було не так страшно. Роботу краще обирати не лише за вподобаннями, а і фізичними можливостями. На початку своєї пригоди вона дуже переживала, що витратила багато коштів і не поверне їх назад, але ці маленькі вогники страху виявилися марними.

І на останок Карина порадила не боятися, відкинути всі сумніви, а ще не думати про гроші, а зосередити свою увагу на нових можливостях, досвіді та практиці іноземної мови.

Даря Сустрєтова
студентка 1 курсу

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись