• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Націлена на нові професійні цілі

IMG 20170428 162128Навесні 2017 року, отримавши стипендію від фонду Ганса Зайделя, я отримала унікальну можливість навчатись в одному з провідних навчальних закладів Німеччини – Кельнському університеті прикладних наук (TH Köln – University of Applied Sciences). Протягом двох місяців я мала змогу відвідувати семінари та лекції, опрацьовувати фахову літературу, ближче познайомитись з мовою, культурою та історією Німеччини. В рамках стипендіальної програми, фондом Ганса Зайделя були заплановані різноформатні зустрічі стипендіатів.

Так, одна із таких зустрічей відбулася в Берліні. Протягом чотирьох днів іноземні стипендіати фонду мали змогу відвідати Меморіал Берлін-Хоеншьонхаузен (Berlin-Hohenschönhausen), де була розташована тюрма Штазі, Берлінську стіну, Бундестаг, Новий палац (м. Потсдам) (нім. Neues Palais) та багато іншого. Не зважаючи на те, що всі студенти були представниками різних країн (Туніс, Іран, Єгипет, Йорданія, Венесуела, Болівія, Нігерія, Сальвадор, Україна та ін.) усі вільно спілкувались німецькою мовою, ділились не тільки враженнями та досвідом навчання в Німеччині, а й особливостями мов та культур власних країн.

Варто сказати, що я отримала неоціненний життєвий досвід. А з Німеччини я повернулась не тільки з багажем нових знань, умінь та навичок з фаху, але й з новими професійними цілями, які сподіваюсь в найближчому майбутньому втілити в життя.

магістрантка факультету іноземних мов
Вишневецька Катерина

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись