• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Цікава зустріч: студенти факультету спілкувалися з Наталією Ткаченко

IMG 4229Сьогодні, 19 квітня, 2017 нам випала нагода познайомитись з Наталею Ткаченко, випускницею факультету іноземних мов КДПУ імені Володимира Винниченка, яка працює інструктором та методистом в Міжнародному молодіжному центрі в м.Освенцим, Польща. Ще школяркою Наталія захоплювалася вивченням різних мов, саме тому й вступила на факультет іноземних мов.

Під час навчання на факультеті вона навіть не мріяла про роботу за кордоном, та після закінчення магістратури вирішила стати волонтером, відправила заявки в різні місця та отримала пропозицію попрацювати рік в Міжнародному молодіжному центрі в місті Освенцим, у 1940–1945 роках тут існував один із найбільших нацистських концтаборів Аушвіц. Під час роботи волонтером вона багато спілкувалася з людьми різних національностей, відвідувала семінари та тренінги, брала участь у різноманітних проектах, організовувала супровід груп, вивчала історію та вдосконалювала польську та німецьку мови.

Волонтерський досвід надихнув дівчину продовжити діяльність в Міжнародному молодіжному центрі вже в якості інструктора. Зараз Наталія сама проводить семінари, розробляє та організовує міжнародні молодіжні проекти, які присвячені актуальним проблемам сьогодення та їх дослідженню в історичній та сучасній перспективах. Наталія наполегливо та натхненно працює, багато подорожує та опановує нові іноземні мови. Зараз вона вивчає іврит, поштовхом стало відвідування Яд Вашем на горі Пам'яті в Єрусалимі. Це ― Меморіальний комплекс катастрофи та героїзму єврейського народу. Яд Вашем дбайливо зберігає пам'ять про жертв Голокосту і є всесвітньо відомим центром увічнення та вивчення трагедії. Понад п'ятдесят років Яд Вашем збирає імена жертв, документи і свідоцтва, проводить наукові дослідження, займається навчально-виховною роботою.

Наша зустріч з Наталією Ткаченко відбулася в неофіційній формі та виявилася дуже цікавою. Наталя дала студентам декілька порад щодо оволодіння мовами, найголовніша з них ― не боятись робити помилки, адже всі ми люди, і навіть носії мов часто припускаються помилок. Подібні зустрічі з професійно успішними людьми мотивують студентів до вивчення іноземних мов, спонукають до дій та надихають на звершення.

Ірина Калюжна,
студентка 102 групи факультету іноземних мов, КДПУ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись