• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Найграмотніший студент університету

naihramotnishyi student213 вересня у КДПУ ім. В.Винниченка був організований конкурс «Найграмотніший студент», де свою грамотність продемонстрували студенти усіх факультетів. 

Головне завдання конкурсу – написання диктанту. Здавалося б, таке просте, навіть трішки банальне завдання... Одразу згадалася підготовка до Державної Підсумкової Атестації у 9 класі. Скільки тоді диктантів переписали!

Але текст диктанту на конкурсі був дуже цікавий – про унікальну природну пам’ятку в Україні, Долину нарцисів. Тож студенти не просто «написали текст під диктовку», а отримали цікаву інформацію про одне з мальовничих місць нашої країни, адже, деякі, можливо, чули про Долину нарцисів уперше.

Захід супроводжувався промовою Світлани Леонідівни Ковтюх, яка є професором, кандидатом філологічних наук та завідувачем кафедри української мови. Вона говорила про важливість рідної мови у житті людини. Її слова глибоко вразили кожного з учасників цього заходу.

Минуло декілька тижнів, і настав час дізнатися результати. Наш факультет показав один з найкращих результатів! Перше місце посіла Катерина Дерев’янко (21 група), друге – Юлія Орлова (23 група), третє – Ковальчук Карина, Черненко Олена, Козенець Дар’я та Неїжко Анна (21 група).

Атмосфера конкурсу була чудова. Всі студенти об’єднались задля єдиної мети – переконатися в милозвучності та красі нашого рідного слова! Цей конкурс дав змогу студентам перевірити знання, стати ближче до української мови та зрозуміти, що наша мова – наш скарб! Недарма Василь Сухомлинський колись казав: «Мова - духовне багатство народу»

Ковальчук Карина, Козенець Дар’я, Неїжко Анна
Студентки 21(202) групи

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись