• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Школа Євроінтеграції


Це літо виявилось для нас незабутнім! І не лише тому, що ми успішно склали сесію, а й тому, що отримали змогу поїхати до Німеччини, а саме до Саарбкрюккена, що є столицею славної землі Саарланд. Але поїхали туди ми не задля втіхи, а тому, що ми вирішили розширити свій багаж знань у таких сферах як: світова історія та євроінтеграція. Університет Саарланду гостинно розкрив свої двері перед нами. Найкращі професори зі всієї Європи стали нашими викладачами на ці два тижні. Професор, який викладав історію Ірландії, є автором багатьох підручників з історії Ірландії.
 
Заняття починалася о 9 годині ранку та закінчувалися о 16.00. Якщо ви раптом подумаєте, що весь час студенти просто слухали лекції, ви цілком помилитесь, адже відповідно до тематики лекцій професори готували певні фільми, які допомагали детальніше зрозуміти матеріал. Ось, наприклад, ми переглянули 3 фільми про різні історичні періоди у Північній Ірландії, а також про історію її входження до Європейського Союзу.
 
Проте, «Євроінтеграційна Літня Школа – 2013» була сповнена не лише теоретичними знаннями, а й практичними. Так, наприклад, ми всією групою відвідали Страсбург, а саме – Європарламент. Наприкінці курсу ми розігрували модель дебатів та прийняття законів у Європейському Союзі. Також ми мали змогу відвідати Трир, який є одним з найстаріших міст Німеччини. 
Ця подорож сповнена багатьма враженнями, включаючи не лише навчання, а й різні види розважальних та спортивних занять, такі як футбол, волейбол, теніс, а також багато екскурсій по чудовому місті Саарбрюккен. Ми відвідали один з найстаріших металургійних заводів у світі, що занесений до списку ЮНЕСКО, а також колишній концентраційний табір, на території якого було дуже багато українців та росіян.
 
Але, це ще не все, чим вас могла б здивувати ця подорож! Окрім лекцій, екскурсій та спорту, молоді є чим ще зайнятися у Саарбрюккені! Ви можете відвідати різноманітні кав’ярні, насолодитися бездоганною кавою, спробувати ексклюзивні десерти, а також отримати велике задоволення від «шопінгу»…. Але, найголовніше – це знайомство із новими товаришами зі всієї Європи, з якими й досі підтримуємо дружні стосунки, а також безцінний досвід, який тепер будемо використовувати раціонально!
 
На завершення ми б хотіли знову наголосити на тому, аби кожен з вас брав участь у даній програмі, оскільки це неймовірна можливість вивчити мову, світову історію, євроінтеграцію, побачити Німеччину, а й найголовніше – зустріти людей близьких вам за духом з усієї Європи!
 
Хільченко Єлизавета
студентка 2 курсу 
факультету іноземних мов
bafopkx48ku.jpgsjhnrnpaat4.jpguzpp1t8cq_a.jpgxvfjte_ajrc.jpg
 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись